Sanningen

En bild säger mer än tusen ord, så här är Kiwi i ett nötskal. ;)


Fönster

Kiwi har sedan ungefär en vecka sedan börjat klättra upp på soffryggen för att titta ut genom fönstret. Dessutom har hon börjat tycka att det är väldigt fascinerande att bli upplyft så att man kan titta ut genom andra fönster också. Världen utanför har helt enkelt börjat locka - inte konstigt med tanke på att istiden som tidigare förpestade hennes liv håller på att försvinna. :O


Kiwifilm #6 - attackråttan

Attackråttan anfaller 2010-03-30 from Madde Herrman on Vimeo.


Skogen

Idag har Kiwi för första gången besökt en skog. :O Till en början tyckte hon att det var lite läskigt, för fåglarna kvittade och marken var både blöt och mjuk samtidigt. Efter någon minut så blev det genast mycket bättre och roligare, då hon upptäckte att det finns ganska häftiga saker i en skog. Man kan tex lukta på en massa saker, aportera kottar, tugga och släpa på stora pinnar, äta mossa... ja, vad kan man inte göra i en skog om man är valp?


Tårta

Imorse eller rättare sagt vid kvart över ett inatt, så firade vi husse när han kom hem från jobbet. Tyvärr hann inte husse prova tårtan först, för hos oss gäller det att vara snabb, ruskigt snabb. ;)


Massaker

Kiwi tog med sig en liten, liten pinne in från morgonpromenaden. Det hela slutade med en massaker.


Sjukling

Igår fyllde Kiwi tre kalendermånader och enligt Specific motsvarar det sex människoår. Så nu är hon stora tjejen! ;) Natten till idag blev lilla Ki (när man är sjuk så är man faktiskt liten och inte stor) sjuk. Hon var uppe och spydde flera gånger. :/ När jag skulle gå upp för att åka iväg till jobbet, så låg hon kvar i sängen. I vanliga fall så går hon alltid upp, ut och kissar, för att sedan busa med sina leksaker. Inatt så kröp hon istället fram till kuddarna tittade lite på mig och kröp sedan långt ner under täcket, för att sedan inte komma fram något mer. :(

När jag kom hem två och en halv timme senare verkade vår lilla sjukling ha kryat på sig. Hon hade plockat fram ett par leksaker medan hon var ensam hemma och var precis lika tokig som vanligt, när jag kom hem. :) Nu tokbusar hon i väntan på att husse ska komma hem och äta frukost med oss. Dessutom så har hon fått en halv krya-på-dig-grillkorv och det verkar hon väldigt nöjd med. :)


Kissa

Nu har det börjat bli lite bekymmer här hemma. När Kiwi flyttade hit för ungefär en månad sedan så var det fullt med snö ute och har varit så sedan dess. Nu håller snön på att smälta bort och Kiwi är som sagt van vid att kissa på snö. :/ Nu har hon alltså problem med att kissa ute, eftersom det inte finns så mycket snö att kissa på. Numera letar hon rätt länge efter rätt snö att kissa på och kliver gärna upp på kanten av en snödriva för att kissa...


Trångt

Med väldigt stor mödan och stort besvär kan Kiwi fortfarande pressa sig in under soffan, men det ser inget vidare bekvämt ut. Nedan finns bilder på henne under soffan och ett klipp på hur upprörd hon är över att det är trångt.Kiwi under soffan 2010-03-19 from Madde Herrman on Vimeo.


Kusinmöte

Idag har Kiwi besökt sin kusin Leo, som är en leonberger.


Kusin Leos huvud och Kiwi.


Rumsren

Idag är det Kiwis tolvveckorsdag, men imorgon är det en ännu mer speciell dag - få då har vi haft det lilla (men sjukt snabba) livet i prick fyra veckor. Min syster har nämligen läst en artikel om valpar som säger att efter fyra veckor är en valp rumsren. :)

Vi har sett fram emot morgondagen i över en vecka och vi har tom räknat ner! Det kommer att bli en väldigt bra dag imorgon utan något kisstorkande eller hittande av bajs inomhus - för vår lilla rackare kommer att rumsren! :) Tänk att hon är så stor att hon är rumsren imorgon! Kiwi har ju blivit stora flickan då. ;)


Dubletter

Spana in Kiwsi syster! Hon är väldigt lik Kiwi på den första bilden och som pricken över i, så har de likadana sängar. :)

Pinne

Igår hittade Kiwi en liten, liten pinne ute på parkeringen och blev jätteglad! :) Idag hittade hon en ny minipinne och ville absolut ha med sig den in. Nedan kombinerar hon två favoritsysslor - hon biter i sin nyfunna pinne och passar samtidigt på att sola.

Numera är hon lite bannlyst på balkongen eftersom hon petar undan stenarna och roar sig med att äta upp lecakulorna under. :/ Ibland fyller hon dessutom sin säng med kulor som hon kan tugga i sig när hon och sängen flyttar in igen.


Solar

Så här ser det ut hemma hos oss varje dag som det är fint väder. Då flyttar lilla Kiwi hemifrån och ut på den inglasade balkongen. Vi packar med henne sin säng och själv tar hon med alla sina leksaker - en efter en - och sitt favoritben att tugga på. Sedan spenderar hon hela dagen ut i solen. Hon trivs som fisken i vattnet där ute. :)


Nyttigt

Det har visat sig att Kiwi inte bara är så hälsosam att hon äter morötter - hon äter även äpplen så att det står härliga till! Under vår fruktstund skulle hon minsann också äta äpple. Fast hon är lite fin i kanten för hon vägrade äta äpple med skal på.


Papperskorg

Idag bajsade Kiwi ute för första gången. :) Intressant va? Hursomhelst hade jag på mig min skidjacka och när jag skulle leta upp en bajspåse, så fanns det ingen i fickan. :O Hittade en gammal inköpslista som jag fick plocka upp den - lyckligtvis - lilla, lilla bajsen med.

Nu till det värsta - ungefär tjugo meter från där bajsen lades så finns det en papperskorg. Det vet jag eftersom jag har använt dem många, många gånger förr. ;) Just nu är det väldigt mycket snö ute och därmed så befinner sig papperskorgen någonstans under all snö. :( Det var ganska långt till nästa papperskorg och det kändes lite sisådär att bära en pyttebajs i ett papper. :/ Tur att ingen frågade vad det var som jag bar omkring i ett vikt papper.


Morot

Igårkväll ville Kiwi smaka på morot. Den första tuggan var lite sisådär men sedan slank resten ner i en väldig fart. Trodde i min enfald att det var en en-gångs-grej men icke sa Nicke, för tidigare idag satte hon i sig en sjukt stor morotsbit. Här kommer bevis:


Förödelse

Här kommer en bild på förödelsen - efter att råttan spenderat natten ensam - hos oss:1. Det är ingen människa (och ingen flodhäst heller för den delen) som har bajsat på golvet.
2. Pappa Benke borde ligga kvar i sängen tillsammans med Lill-Benke.
3. Sängen lämnades inte obäddad vid halv fyra.

Ensam

Inatt eller inatt och inatt, snarare mellan halv fyra och sex så fick Kiwi vara alldeles ensam hemma för första gången. Visst har hon varit ensam hemma förut, men aldrig tidigare medan vi andra har jobbat. I vanliga fall kommer husse hem vid halv två och matte åker till jobbet vid tre.

Egentligen var det tänkt att hon skulle vara ensam hemma först på måndag, men eftersom husse fick jobba över, så fick den första natten bli idag istället. Det verkar ha gått prima (har iaf inte hittat något sönderbitet än) och vår lilla tokmaja var väldigt glad över att ha fått sällskap igen. Hennes lilla råttsvans förvandlades för ett par minuter till en propeller! ;)


Trött

Alla sätt är bra att sova på, utom de dåliga...


Vaccinering

På fredag om en vecka så har det gått fyra veckor sedan tokmajan vaccinerades, och det är således dags för tolv-veckors-sprutan. Först tänkte vi ta det i samband med en veterinärbesiktning av min systers häst. Veterinären kommer ju hem till dem och det är lika bra att ta alla på en gång. ;) Men så skulle han komma den här veckan och det är nog inte direkt optimalt att ta sprutorna med tre veckors mellanrum. :/

Vi har även funderat på att åka till Trestads djurklinik och gå på deras drop in-vaccinering, men det kostar ju en del att anlita dem också. Har kikat runt lite och försökt ta reda på om någon annan veterinärstation i stan har drop-in, men det verkar inte som det. :( Men då dök den här lappen ner i vår brevlåda och yes, det blir Trestads ändå. :)


Städning

Idag har jag dammsugit och torkar golven. Eftersom Kiwis säng stod ivägen och soffan skulle dammsugas, så ställde jag hennes säng på soffbordet. Två ögonblick senare såg det ut så här:


Växer

Kiwi växer så att det knakar på drygt två veckor har hon blivit två centimeter högre och är nu hela 26cm hög! Vi håller alla tummar och tår för att hon inte ska passera 37cm, eftersom hon då inte är välkommen att tävla om priser i lure coursing. :/

Dessutom har hon börjat bli lite upprörd över att hon inte längre får plats under soffan. Det har alltid varit lite trångt, men nu går det definitivt inte att komma under längre. :(


Racer

Vår lilla tokmaja växer och blir större för varje dag som går. I takt med att hon växer, växer även hennes redan meterlånga ben och de blir bara snabbare och snabbare - vilket resulterar i att en redan sjövild racersnabb hund blir ännu sjövildare och ännu snabbare (om det nu ens är möjligt).

I lägenheten finns det tydligen osynliga rallybanor som hon måste testa att springa ett par gånger om dagen. En är från vardagsrummet och ut i köket. En annan är soffan fram och tillbaka och en tredje är sju varv åt ena hållet i sängen för att sedan byta och testa de motsatta kurvorna, sedan ska samma procedur göras om - fast under täcket.


Ligg

Lilla Kiwibusan lärde sig att sitta på kommando för nästan två veckor sedan :), men meed liggandet har det gått väldigt trögt. :/ Först igår la hon sig för första gången på kommando. :) Just nu är det lite fifty-fifty om hon lägger sig eller inte. Sittandet däremot fungerar väldigt bra, i synnerlighet om det är korv i närheten. ;)


RSS 2.0