Lekfritt

Kiwi har kommit in i någon konstig fas just nu. För det första leker hon knappt något, åtminstone inte inomhus. Ute kan hon allt springa efter en kastleksak, som går att kasta ohyggligt långt, eller jaga ikapp en fotboll över gräsmattan.

Inne däremot har leksakslådan stått orörd länge. Någon gång i veckan kan hon plocka fram en pipleksak, men någon vidare lek blir det inte och absolut inget pipande med den. Om man skulle ta fram en leksak eller leka lite med den som hon har, så slutar det alltid med att hon tar leksaken och går iväg med den och avslutar samtidigt leken. Är vi på bottenplan så går hon upp och lägger den i sängen och är vi på övervåningen, så går hon ner och lägger sig  soffan med leksaken. Lite märkligt och givetvis tråkigt förstås.

Bebisväntan

Nu har vi äntligen fått som vi vill - en tokigt söt flicka i grått med vitt på bröstet flyttar hem till oss om drygt sex veckor. ♥

Om två-tre veckor ska vi åka och hälsa på vår nya lilla prinsessa och förhoppningsvis flyttar Kiwis efterlängtade lillasyster hem till oss den tjugoförsta augusti. :) Efter två vintervalpar så ska det bli skönt med en sommar-/höstvalp. ;)

Att Kiwi skulle bli en Kiwi och en IG bestämdes redan i början av år 2007, och sedan flyttade hon hem till oss 2010... ungefär då så blev det bestämt att vi skulle ha en grå liten Soda också. ;) Hon är nästan exakt arton månader yngre än vår tårtsmula och lagom till vår semester är hon här. :)

Blåbärsplockning

I helgen var Kiwi med mig i skogen närmast oss och plockade blåbär. Det tog ca en timme att få ihop dryga litern blåbär och gjorde ett pass på lördagen och ett på söndagen.

Vi strosade runt
i skogen och plockade lite blåbär här och där. När jag satt å huk, så luktade Kiwi på omgivningen eller satt på stigen och solade i tristess. Ibland gick hon iväg en bit, men fösvann aldrig och om hon var utom synhåll så kom hon direkt när jag ropade på henne. Ibland är vår råtta väldigt duktig! :) Däremot så tyckte hon inte att det var kul att plocka blåbär, det var en väldigt stillsam och tråkig aktivitet enligt henne. Dessutom så blev hon myggbiten på lördagen, så på söndagen fick hon ha ett täcke på sig.


Kiwi i blåbärsskogen.


Igårkväll lovade vi
Oscar att följa med honom till just den här skogen för att titta efter svamp. Tänkte att Kiwi nog skulle gilla svampplockning bättre än stillasittande blåbärsplockning...

För att komma till just den skogen så svänger man in på nästa infartsväg, vilket är så pass nära att tanten som bor där har brevlådan tillsammans med vår. Hursomhelst så vägrade Kiwi att gå ett enda steg till när hon såg att vi svängde in på den vägen. Efter två ohyggligt tråkiga blåbärsplockarpass så skulle hon helt enklt inte gå dit igen! Efter en tillsägning så gick hon mycket motvilligt tio steg in på vägen, för att sedan växa fast i marken igen, och så höll det på tills vi kom in i skogen.

I vanliga fall är hon inte heller någon stor skogsentusiast. Hon gillar att gå på promenad och gillar att gå lös då, men sedan kvittar det om det är på en cykelväg eller i skogen.

Sovstil


Skulle kunna ge ut en hel bok med bara bilder på hur konstigt Kiwi kan ligga när hon sover.

Lekstund

I tisdags var vi och hälsade på IGn Kotte, som bor på samma postort som vi. Var lite skeptiskt till om vår råtta verkligen ville leka med någon annan än Tarzan, då det inte alls fungerade med IGn Melvin - som Tarzan däremot lekte väldigt bra med. När Melvin och Kiwi ses så står de i princip och tittar åt varsitt håll och försöker att inte låtsas om varandra. Tarzan däremot sa det klick med från första ögonkastet och Kiwi tycker att han är betydligt bättre än bra! ;)

Playdaten med Kotte gick bra och Kiwi bjöd upp till lek. :) Kanske bör nämna att Kotte är dryga året gammal och vår råtta är ett och ett halvt år nu, så det är mycket spring i benen när tillfälle ges. ;)

RSS 2.0