Ärten


Hemma hos oss bor Prinsessan på Ärten. ;) Soda sover mer än gärna på dynorna.

Kamouflage

Både igår och idag har jag grejat i gästrummet. Fyra garderobsdörrar skulle bli tapetfria, spacklas, slipas och målas om. Kiwi och Soda var med hela tiden och for omkring (som vanligt) som tokar i sängen. Ibland busade de med varandra, ibland med samma leksak och emellanåt ville de ha samma ben att tugga på. Till slut somnade lilla Soda i sängen - tillsammans med två vänner. Lika som bär dessutom - Soda var kamouflerad till max! ;)


Gemensamt

Så här ser det mer eller mindre ut hos oss varevig dag. Om båda får varsitt likadant ben, så är alltid Kiwis ben godast och Soda måste bara äta på det. Tur för Soda att hon har en snäll storasyster som låter henne äta på benet samtidigt som hon själv gör det.


Påhitt

Soda har börjat, eller börjat och börjat en del saker har hon alltid gjort, men en del mindre bra saker...

  • Hon går halvvägs upp i trappan, fast att ingen är på övervåningen. Väl halvvägs upp vänder hon för att gå ner igen och går de första trappstegen försiktigt, för att sedan ta minst de tre sista i samma språng! :( Om någon försöker hindra henne från den proceduren så speedar hon på som bara den och tar allt i racerfart istället. :( Dödsfarligt!
  • Sniglar har alltid facinerat Soda, så det här är inget nytt. Ibland nöjer hon sig med att nosa på dem eller stolt visa at hon hittat en "skatt". Ibland tar hon steget längre och tar med sig en eller flera mördarsniglar i munnen. :( Att ta ifrån henne sniglarna är inte direkt något som uppskattas och ännu mindre uppskattas det att torka bort att snigelslem. Det är ett otroligt klibbigt och segt slem, inte är det lätt att få bort heller.
  • Sedan Soda lärde sig att sitta på kommando, så sitter hon i princip hela tiden - förutom när hon äter elelr sover förstås. Lite charmigt men man hittar liksom en sittande valp lite varstans.

Lillasyster

Nu har vi haft vår nya ögonsten i en och en halv vecka, och jösses, vad hon har växt och blivit större under tiden hos oss! :O Vår gråa lilla loppa gör nya framsteg varje dag och växer så att det knakar.

Kiwi tycker än så länge att Soda är en rolig, liten leksak som hon kan leka med när hon vill och hur hon vill. Soda protesterar inte, utan tycker att det är hur kul som helst när Kiwi leker med henne - vilket hon konstant gör, om hon inte sover, äter eller är på promenad. ;) Lekarna kan bli väldigt vilda - sett genom människoögon förstås - tex när flickorna leker med samma leksak och Kiwi bestämmer sig för att ha den i fred genom att hoppa upp i soffan - med Soda hängandes i andra änden! :O

Förövrigt tycker Kiwi att det är helt okej att ha en lillasyster, särskilt roligt är det att brottas, leka eller springa med henne. Däremot är det inte lika kul när Soda vill krypa tätt intill och sova, då morrar Kiwi, sedan reser hon sig upp och går.

Lilla Soda ser verkligen upp till sin storasyster - hon vill göra allt som Kiwi gör och vara precis som henne. Sitter Kiwi i soffan, så ska Soda också göra det, springer Kiwi fort, så ska Soda också göra det, äter Kiwi, så ska Soda också göra det, osv.

RSS 2.0