Kvällssol


Kiwibusan i kvällssolen vid roddklubben.

Hälsningar


Lilla Kiwi hälsar från soffan.


Idag har hon busat med Tarzan (hunden, inte katten), varit på marknad i stan, ätit glass och solat en hel del på balkongen. En toppendag med andra ord. ;)

Cykel

Imorgon var det tänkt att vi skulle börja med Kiwis cykelträning, men den blev plötsligt tidigarelagd. Vi var nämligen bjudna på mors dagsmiddag hos en släkting, på andra sidan stan, och strax innan det var dags att åka dit så bestämde vi oss för att cykla vi skulle cykla dit. Sagt och gjort så var det bara att placera råttan i cykelkorgen. All utrustning inför Kiwis kommande cykelliv fanns ju redan hemma. ;) Både filt till korgen, sele att ha på sig för säkerheten osv.

Vi cyklade iväg lite försiktigt och Kiwi skötte sig fint. :) På väg dit så försökte hon resa sig upp i korgen ett par gånger, men det var bara att hålla i selet och kommendera sitt. När vi sedan skulle cykla hem efter att par timmar så var det nästan som att vår lilla råtta inte hade gjort något annat i sitt liv. :D Hon satt som gjuten i korgen och spanade på allt som fanns att se. Duktiga lilla Ki! :)


Jag och Kiwi på väg hem.Kiwi i korgen.

Passning

Häromdagen var vi hundvakter åt Kiwis kompisar Nora (whippet) och Osma (lurcher). Det gick bra och Kiwi var en god värd. :) I vanliga fall så brukar hon busa som tusan med Osma, men på hemmaplan var hon för det mesta lugn och fin. Dessvärre regnade det nästan hela dagen, så den fick spenderas inomhus...


Stora Osma försöker vila i Kiwis säng.

Yxxa

Här är ett inlägg med bild på Kiwis kullsyster Yxxa.

Pris

Idag var det den sista ringträningen och även den här gången så var mätstickan obortglömd av den som handhar den. :/ Dessutom var det ingen vanlig ringträning, utan en tävlingsringträning och Kiwi var en av dem som vann pris! :)

Först delades hundarna upp i två ringar - en med de som var över tolv månader och en ring med de som var yngre än tolv månader (Kiwi var yngst av alla hundarna även idag). Sedan fick de gå ett varv och bedömdes sedan utifrån handlingen och uppförandet. Här kommer Kiwis kritik:
"Femmånaders valp som har fin kontakt med sin matte och bra kontakt vid rörelse, men tycker att det är lite kallt idag och vill inte visa sig från sin bästa sida. Kontakten finns definitivt och blir bättre med tiden."

Bra och rättvis kritik, då det hade regnat hela dagen och var kyligt och rått ute - inte direkt något bra väder för en spinkig IG. Hur som helst så fick alla hundar visa upp sig tillsammans och sedan ställa upp sig snyggt. En efter en blev de avtackade och Kiwi placerade sig som den femte bäst visade hunden av totalt elva stycken. :) Vann över henne gjorde bara äldre hundar (alaskan malamute 10,5 mån, flatcoated retriver 11 mån, sheltie 7 mån och en am staff på 9 mån) som dessutom redan var utställningsvana och vår lilla råtta har ju inte ens debuterat än. Det bådar helt klart gott inför framtiden.

De fem bästa hundarna fick pris och fina lovord. Kiwi vann en repknut och var väldigt glad över sin vinst! :)

Borås

Nu är Kiwi anmäld till utställningen i Borås fjärde juli. :) Nu gäller det alltså att träna, träna och träna så att hon kan göra en magnifik debut. ;) Men om vi känner henne rätt så kommer det hela att utspela sig mer på två eller ett ben än på fyra.

Mätstickan var inte på plats under den senaste ringträningen, men nästa gång (tillika den sista gången)  så kanske vi får svar på hur stor hon egentligen är just nu. På tisdag är hon dessutom fem kalendermånader och en dag gammal.

Sand

Idag blev det en snabbis på stranden i Nordkroken. :) Kiwi har nämligen kommit fram till att sand eller sandliknand material är det bästa som finns att springa i! Hon tycker att det är störtkul och störtskönt att springa i paddockar, trädgårdsland, sandlådor, under gungor osv.
Tarzan

Idag ringde vår vän Thomas och sa att vi var näst intill tvungna att komma till hundrastgården, och visst gjorde vi det. Thomas hade nämligen hittat en IG när han var ute och gick, som han tog med sig till hundrastrgården och ringde oss på stört, för att han tyckte att Kiwi skulle träffa hans nya bekantskap. Lilla Kiwi och Tarzan (15 månader och ca 42 cm) fann varandra med en gång och busade jättemycket tillsammans. :) Tarzan visade sig även vara bla kusinbarn till Kiwi.


Kiwifilm #9 - Tarzan

Kiwi & Tarzan 2010-05-14 I from Madde Herrman on Vimeo.

 

Kiwi & Tarzan 2010-05-14 II from Madde Herrman on Vimeo.


Testar


Kiwi testade sin flytväst på havet tidigare idag.

Leeris

I det här inlägget finns bilder på Kiwis kullbror Leeris och deras storebror Ra.

Träning

Igår var det ringträning igen, och i början var det samma visa som sist gång - lilla Kiwi ville bara bita sönder alla pinnar hon såg och leka med de andra hundarna. En norwichterrier på fem månader var särskilt intressant i hennes ögon. ;) Efter hand gick det bättre med koncentrationen och i slutet gjorde hon ett perfekt varv i uppvisningsringen! :) Duktiga lilla Ki!

Nu har hälften av tillfällena varit och nästa gång ska hon förhoppningsvis bli mätt och vi får svar på hur stor hon egentligen är, och inte alltför stor hoppas vi på. ;)

Dumhunden


Imorse rensade hon kvisten på videung, och nu på kvällen gjorde hon
slarvsylta av vår majsplanta. :(

Flytväst


Kiwi i sin sprillans nya flytväst.

Promenad

Idag blev det 8,5kms utflykt på drygt en timme för Kiwis del, och det uppskattades från hennes sida. :)


Vår lilla pingla börjar bli stor nu.


Lite muskler på låren har hon också.


Den här vägen är väldigt populär bland hundägare, men det hör man
väl på namnet?Här brukar det också krylla av hussar, mattar och hundar.


En bonusbild på en skylt som vi passerade. Vi fortsatte mot Mellerud/Åmål.

Torsdagen

I torsdags fick Kiwi sitt första bad, innehus bad med shampoo alltså. ;) Ute doppade hon ju sig för länge sedan... hursomhelst så gick det bra att bada henne, även om hon inte uppskattade det. Hennes korta, lilla päls var nästan helt torr efter att ha torkats lite med en handduk. :)

I torsdags åkte hon även båt för första gången och även det gick bra! :) Nu är vi på jakt efter en flytväst till henne, så att hon kan åka mer båt.


Kiwi med shampoo.

Sömntutor


Ringträning

Idag har Kiwi varit på sin första ringträning. Träningen inför utställningsdebuten i Borås fjärde juli har börjat, och vilken början sen! :) Till en början tyckte Kiwi att vi var på Näkks för att leka med andra hundar och bita sönder alla kvistar inom synhåll.

När det var hennes tur att stå på bordet och springa i en trekant så gick det hur bra som helst! :) Tränartanten tyckte att Kiwi var jätteduktigt och trodde att vi hade tränat massvis inför att göra hennes debut - men icke sa Nicke. Vi har inte tränat någonting alls, än iaf. När hon fick veta att Kiwi är fyra månader, så höll hon på att trilla baklänges och blev ännu mer imponerad av vår lilla råtta. :)

Halvvägs genom träningen så pratade coachen med var och en om vad man behövde träna mer på och vad man skulle göra annorlunda. Mäkta imponerad av Kiwi, så kunde hon bara klaga på skutten som busråttan gör ibland och dem ska vi allt lyckas träna bort. ;) Sedan ropade hon ut, så att deltagarna i de andra ringarna kunde höra, att Kiwi minsann bara var fyra månader, yngst, och ändå duktigast i gruppen. :) Kul, kul! För vem hade kunnat ana att det döljer sig en stjärna innanför råttpälsen? Vår lilla illbatting är nog på god väg att bli en svan just nu. ;)

Puffen

Kiwi har fått för sig att man inte kan ligga i sängen längre. Hon håller på att ta ur puffen ur sin säng och lägger sig på enbart den istället.


Kiwi och puffen i lördags (förrgår).


Kiwi och puffen idag.


Kiwi och puffen ytterligare lite senare, efter att jag pusslat ihop sängen igen.

Update

Nu har Kiwi tappat fem tänder, fått tre nya och har en lös i överkäken. :)

Dessutom är hon numera 33cm hög och väger 3,8kg. Hon växer helt enkelt så att det knakar! :O Hoppas bara att hon inte blir mer än fyra centimeter till...

RSS 2.0