Matvrak

Nu har Råttssons löp börjar avta och hon är lite mer sig själv nu. :) Innan har hon varit otroligt glupsk och allt man har sett av henne har varit en stor mun. Ungefär som en mås som glufsar i sig och sväljer all mat hel i hopp om att det finns ännu mer. Hon har varit helt tokig i mat och har inte haft någon begränsning eller behärskning alls. :O Numera äter hon gärna, ofta och mycket. Hon har fortfarande stor aptit, men inte i närheten av vad hon hade under löpet. Igår åt hon tex upp två makaroner från golvet, vilket i normala fall kan jämföras med att om hon har ätit falukorv i två dagar, så tänker hon inte äta det en dag till...

Säsongsavslutning

Igår var det den sista ringträningen för den här säsongen. Det blåste ihärdigt och det var allt annat än ett bra väder för en italienare. Arton tappra hundar, mattar och hussar dök upp - vilket är en bråkdel av vad det brukar vara.

Den här gången var det ingen vanlig ringträning som gällde, utan en låtsasutställning med hänsyn till handlingen. Alla fick varsitt nummer och fick gå in i ringen en och en. Kiwi tog av sig sitt täcke, placerades på bordet och stod blicksstilla hela tiden. :) Hon tyckte att det var väldigt kallt och stod på huk hela tiden, samtidigt som hon darrade. Hursomhelst så var hennes rygglinje och vinklarna på bakbenen jättebra och hon var minst sagt duktig. Sedan var hon väldigt duktig på att gå sina varv i ringen samt att ställa upp sig mot domaren. :) Duktiga lilla Ki! :) Trots att hon löper och är totalt oengagerad i allt, så var hon väldigt duktig. :)

När alla hade
visat upp sig var det dags för samtliga hundar att gå in i den pyttelilla ringen. Kiwi gick två fina varv och stod sedan som ett ljus, visserligen med ena frambenet uppe i luften, men ändå - hon var kalasduktig. :) Slutligen placerade Kiwi och jag oss som nummer fyra av alla ekipagen. :) Trots att det var jätteblåsigt väder och Kiwi fortfarande löper (= sniffig och ofokuserad råtta) så skötte hon sig mer än väl. Den fina placeringen gav Kiwi en vattenflaska och en grön rosett. :) Vi hade hoppats på en leksak, men några sådana delades inte ut den här gången.Dagens kritik:
"Mycket bra tillgänglighet på bordet. Rör sig utan att tveka i ringen. Mycket bra samspel."

Kiwi helt klart bästa ringträning hittills - trots hård blåst och löp. Fast å andra sidan så kanske det är då som det fungerar bäst för henne? ;)

DentastixHäromdagen fyndade vi Dentastix, till Kiwis stora lycka. ;) Häromkring kostar en förpackning med tjugoåtta små Dentastix 95kr på det allra billigaste stället och vi köpte exakt samma storlek till ynka 69kr, i en djuraffär ett par mil bort. :) 26kr billigare och det är en hel del. Vi slog till med hela fyra förpackningar till det vrakpriset. :)

Kiwi är alldeles tokig i Dentastix och om de nu fungerar mot tandsten, så är det verkligen toppen! :) Hon märker på två röda att det är Dentastixdags. Från att man tar ner förpackningen, plockar fram en Dentastix och ger Kiwi den, så tar det väl uppskattningsvis 5-10 sekunder. På den extremt korta tiden hinner Kiwi börja dreggla - ja, ni läste rätt. :P Först slickar hon sig om munnen massa gånger och sedan börjar det rinna lite i mungipan. På väg in mot vardagsrummet med Dentastixen, ca 10 meters väg, så kan man ibland hitta ett litet dreggelspår.

Jag hade inte varit förvånad om vi hade haft en boxer eller liknande med mer eller mindre goda dreggelegenskaper - men en italienare. :O På mindre än tio sekunder så skapar vår italienska råtta dreggelspår. Det måste vara ett väldigt gott tecken på att Dentastixen verkligen är tokigt goda. ;)

Huvudbry

Nu har våra planer hamnat på enda. :/ Vi har blivit erbjudna en medelhavsvecka till kanonpris. Just då är Oscar ledig tio dagar i streck, eftersom han byter från nattid till dagtid. Helt perfekt för hans del helt enkelt! ;) Jag behöver endast ta ledigt fem dagar, mot vanliga sex. Allt verkar verkligen toppen! :) Men, men, men, mitt i den reseveckan infaller utställningen på Restad gård, som vi har anmält vår råtta till. Vill verkligen åka på den utställningen, men det kommer ju fler. Ändå vill jag så himla gärna åka dit med Kiwibusan. Har tom köpt ett svart utställningskoppel eftersom en svart hund ska ha svart koppel. ;) Så nu vet jag inte hur vi ska göra. Jag har helt enkelt huvudbry... :( Eller finns det någon därute som skulle kunna tänka sig att gå ett par varv med Kiwi i ringen, om min syster skjutsar dit henne?

Imorgon väntar den
sista ringträningen för säsongen. Kiwi löper fortfarande och totalt ointresserad av vad som händer omkring henne. Allt som betyder något just nu är dofter och mat i stora lass. :O

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Update

Kiwis uppfödare är snälla och visar henne på Restad gård, om vi inte skulle ha möjlighet att själva göra det. Tack snälla ni! :) Nu hoppas vi bara att vår råtta har vett nog att gå runt fint i ringen med någon som hon inte känner.

Klövjeväska

Idag har jag haft gott om tid, till skillnad med de tidigare dagarna i veckan då jag var med och räknade rösterna från omvalet 2011 och åkte hemifrån halv tre på natten för att sedan komma hem runt niotiden på kvällen... Veckan innan det köpte jag tyg för att sy Kiwi en alldeles egen klövjeväska och först nu idag hade jag tid att färdigställa den. :)

Att hitta en
så liten väska och med en bra passform på en vinthund är nog en aning svårt, så jag tog helt enkelt saken i egna händer och sydde en väska i passande storlek och form till Kiwi istället. Frågan är bara vad hon kan tänkas bära i den. Hon kan knappast bära något som väger mer än ett hekto, eller två, och det kan inte vara säskilt stort heller. Nycklar kanske? Sen gäller det ju att ha jämvikt också. ;)

Kiwis lilla klövjeväska
blev i rosa tyg med vita prickar på och givetvis en spets för att täcka dragkedjorna med. ;) Sedan är den fordrad med fleecetyg för bästa komfort. :)


Antingen får man ta med blixt = mer eller mindre vitt kort, eller så får
man ta utan blixt = usel skärpa. Väskan kanar bakåt när Kiwi sitter ned.Klövjeväskan i närbild.

Munkorg

Nu har vi varit i alla djuraffärer i närområdet, dvs åtta stycken. Väldigt få har munkorgar, en del har såna där i nylon och hela två har haft munkorgar i plast. Vi är nog egentligen ute efter en munkorg i plast (och inte stål) till Kiwis framtida lure coursing-karriär, i synnerlighet med tanke på att Taggens munkorg (i just plast) satt bra på henne.

Nu är det bara så olyckligt att de två butikerna som hade munkorgar i plast har dem i en annan modell än vad Taggens är i, så de passar inte alls på vår prinsessa. :( Kiwi har tydligen en väldigt lång nos, som sitter fast på ett väldigt snipigt huvud. :/ Om munkorgarna passar i nosen, så är de fem storlekar förstora vid kinderna. :( Vill gärna ha en munkorg som sluter mer tätt än så vid kinderna, så att hon inte kan fastna med tassarna igen och snubblar i full fart.

Via internet är jag noll sugen på att beställa en munkorg, eftersom jag gärna vill prova den först - så att passformen inte är helt usel. Just nu känns det som att det enbart återstår att prata med dem på kennel Hot Isle om att köpa en 'riktig' munkorg till Ki. De kan ju allt om passform mm på munkorgar. Frågan är bara om det ska bli en australiensisk eller engelsk...? De vet förhoppningsvis dem. ;)

Vilddjur

Vår tomt angränsar till en gammal hage med lite träd, buskar och framförallt ängsmark. Igår när jag kom hem från jobbet, framåt elvatiden på kvällen, så var jag och Kiwi nere i den bortre delen av vår trädgård, som gränsar till en liten skogsdunge. Plötsligt börjar det prassla i buskarna där och det hörs steg.  Det var så mörkt att man inte såg någonting och det lät precis som något stort. Hade jag inte vetat bättre, så hade jag kunnat svära på att det var en häst som gick i dungen. :O

Kiwi reagerade med ens och började skälla, morra och springa omkring som en tok i vår trädgård. I vanliga fall är hon tyst som en mus, med undantag för när hon blir rädd eller väldigt, väldigt busig. Efter att Kiwi började skälla, så hördes det ännu fler tunga steg från skogsdungen. Har ingen aning om det var en älg, ett rådjur eller ett vildsvin. Alla tre djuren kan man lätt skåda i våra omgivningar. Kiwi och jag tyckte båda två att det var läskigt, så vi gick in för att sedan gå ut efter en stund igen.

Löptider

Nu har lille Rått börjat löpa igen. Det blir därför ingen agilityträning för oss den här säsongen, då sommaruppehållet börjar ungefär samtidigt som Råttsson slutar löpa. :/ Det får bli nya tag till hösten istället. ;) På ringträningarna är vi däremot fortfarande välkomna, så länge vill håller oss lite i skym undan för hanhundarna. Första kommentaren på dagens träning var: "det här vädret måste passa Kiwi perfekt!" Oh ja, hon tycker väldigt mycket om sol och varmt väder. ;)

Ringträningen gick bra, förutom att Kiwi var väldigt sniffig pga av det stundande löpet. Hon tyckte att nosen rakt i marken var det som gällde. :/ När nosen inte var fastlimmad i marken, så gick hon fint. :) Att stå på bordet var inte alls läskigt idag. :) Räknade till fyrtiotvå småhundar på dagens ringträning, därefter tillkom ett par eftersläntare...

Apropå Kiwis löp, så gäller det att inte mata henne alltför mycket nu, eller kanske inte ens lagom mycket? Med tanke på att hon blev skendräktig i samband med det förra löpet, så är möjligt att hon blir det igen. Lagom tills Kiwi har löpt klart, så är det dags för SKKs utställning i Vänersborg och det vore allt annat än kul att komma dit med en smällfet hund.

Lidköping

Nu har Kiwi debuterat i juniorklassen. :) Allt gick bra och smärtfritt, men Kiwi däremot visade att hon inte tycker något vidare om att åka på utställning. :/ Tydligen är inomhusutställningar inte att föredra för nybörjare pga akustisken... hursomhelst gick det bra. Kiwi fick en bra och rättvis bedöming. :)

Rått var nästan lika loj och ointresserad av utställningen, som när hon gjorde sin valpdebut i Borås i ungefär hundra graders hetta. :/ Hon tycker helt enkelt inte att det är det minsta kul eller spännande med att åka på utställning. :( Hon vägrar äta godis och är mer eller mindre apatisk. Inte alls den där glada och spralliga bråkstaken som hon brukar vara i vanliga fall. På ringträningarna är hon däremot sitt vanliga, glada och godisätande-jag.

"Nice proportions. Beautiful head. Excellent earset. Elegant neck. Topline should be better. Well augulated. Nice movement."
Ivana Bakal, Kroatien

Kiwi fick excellent, certifikatskvalité och blev slutligen Bästa tik-4. :) Topplinje-kritiken får jag ta på mig, eftersom mitt uppställande av Kiwi inte är riktigt hundra än... Förövrigt så hängde hennes svans nedåt. :)

Kiwi fick även äran att vara med i Skogsville's uppfödargrupp. Jag och Kiwi gick mest omkring som yra höns och posade för jämnan åt fel håll. :( Lyckligtvis hängde inte resultatet helt på vår urusla insats. ;)


BIR blev Kotte, Al-Shens Paparazzi och BIM blev Kiwis kullsyster Mimmi - Skogsville's
Honeysuckle Rose. Domare var Ivana Bakal, Kroatien.


På väg hem var Kiwi trött och på dåligt humör. Hon somnade tom på sitt ben. I vanliga
fall brukar hon sluka dem som en häst! :O


Efter att ha hälsat på hos mina föräldrar och Oscars farföräldrar på vägen hem, så
passade Kiwi på att sola och busa med sin nya leksak. Ett Ck gav henne nämligen
en uppskattad pipleksak. ;)


Bästa Tik-1 och Bästa Tik-4, kullsystrarna Mimmi och Kiwi. Inte lika alls, om ni frågar oss.


Fler och betydligt
bättre bilder från utställningen hittar ni här. Det finns bla två riktigt fina bilder på vår prinsessa och det finns bilder på både Kiwi och Mimmi in action. På de bilderna kan man verkligen se att Mimmi brås en aning mer på pappa Venom, även om Kiwi också ärvt en hel del från sin pappa.

Militären

Igår var vi uppe på ett av bergen och gick. Huxflux hamnade vi mitt i Frivilliga Motorcykelkårens militära övning. Tittade man riktigt noga (människorna var ju inte dåligt maskerade) så kunde man se folk ligga lite överallt i skogen. Det stod bandvagnar lite varstans och för att inte tala om motorcyklar med två säten! :O

Kiwi tyckte att det var lite tokigt att det kryllade av människor som såg ut som gräs. Vid ett tillfälle sprang två beväpnade män mot oss. Lille Rått reagerade med ens - svansen rakt upp i vädret och ragg på ryggen, men så mycket mer action än så blev det inte.

Vidare så mötte vi fler 'vanliga' människor med hundar uppe på berget, så vi var lyckligtvis inte de enda som råkat hamna i den militära övningszonen.


Vågade inte kort på militärerna, så det fick bli en av deras gömmer som bevis istället. ;)Badad

Nu är Kiwi badad inför helgen. Hennes livs tredje bad och sist gång det skedde var i juni i fjol... Lånade hundschampoo av mamma redan innan jul, men sen har det helt enkelt inte blivit av. Nu är hon iaf badad inför utställningen och vi hoppas på att hennes päls inte reagerar alltför konstigt eller mycket av schampoo. Det var väldigt annorlunda att bada en hund med så fruktansvärt kort päls och inte löddrade det särskilt mycket heller...


Efter badet tvättade Kiwi sig väldigt noga. Nu ligger hon nedbäddad i soffan och torkar.

Repetition

Igår var vi på årets första ringträning och genrepet inför utställningen på söndag. ;) Kiwi skötte sig bra och det märks att hon har blivit väldigt mycket äldre sedan ringträningarna i september i fjol. Nu kommer jag inte dit med någon fjantig bråkstake längre - jag har med mig en vuxen och fokuserad tjej istället. :)

Det var ungefär
en miljon hundar på ringträningen. De små hundarna fick tom delas upp i två grupper och ändå var det 10-15 hundar i varje grupp. Pga det hann Kiwi bara få stå på bordet en enda gång. :( Lite synd med tanke på att det är just det som hon skulle behöva öva betydligt mer på.

Den ena handledaren
frågade om vi inte var med på ringträningarna i fjol. Det visade sig att hon kom ihåg Kiwis namn - lite märkligt att namnet etsat sig fast och inte hennes utseende med tanke på att nästan alla andra hundar på ringträningen är shih tzu, papillions mfl. Kiwi utmärker sig mer än väl, bland alla riktigt pälsad hundar men ändå var det namnet som hon tog det på... :O

Sedan gick handledaren runt och tipsade var och en om vad man kunde göra bättre och vad man skulle träna på. När hon kom till mig och Kiwi så sa hon "ja, vad ska jag säga till er då?" och riktigt öste beröm över vår råtta. :O Hon tyckte att Kiwi är alldeles fantastisk duktigt och att det inte finns något nämnvärt att korrigera. Hon går snyggt (det måste vara italienaresteg, även om Kiwis inte är det allra pampigaste), är lyhörd och visar upp sig väldigt bra.

Visst är det kul att få beröm, men jag tycker inte att Kiwi är riktig så bra. Hon är visserligen duktigare än de andra hundarna på ringträningen, men jag tycker att det är mycket kvar som kan bli betydligt bättre. Bla kryper hon ihop lite när hon står på bordet, och jag borde definitivt inte titta så mycket på råttan när vi går eftersom jag antagligen går lite vingligt då - vilket betyder att även Kiwi gör det. :/ Jag vet ju mycket väl att Kiwi går dit jag går och så är det bara.

När alla var
på väg hem, så hann vi med att stå lite på bordet i den andra småhundsgruppen också. :) Den andra coachen där tyckte att Kiwi är jätteduktig på att visa upp sig att hon hade växt i sin kropp så himla snyggt! Vi kanske har en liten skönhet till råtta trots allt? ;)

Bäst av allt igår var att Kiwis svans faktiskt hängde nedåt och inte stod rakt upp eller viftade som en propeller. :) Även om de andra hundarna gjorde utomordentliga lekinviter, så brydde sig inte råttan om det och hon tuggade inte heller sönder alla pinnar som kom i hennes väg. Superduktiga lilla Ki! :D

Pinnkyrkogård

Äntligen har vi fått upp den sista sektionen med staket i syrenhäcken och vår inhängnad av tomten är klar. :) När det är fint väder haspas ytterdörren på glänt och vår busråtta går in och ut som hon vill, vilket hon trivs mer än ypperligt med. :D Vi har i dagarna färdigställt vårt trädgårdsland och har haft väldigt god grävhjälp av en mörk, liten assistent. Förutom att gräva och sola i trädgårdslandet är favoritsysselsättningen att vattna, för när slangen åker fram så står det en gigantisk råtta redo att dricka direkt ur den. Det är tydligen väldigt kul och populärt...

När vår råtta inte tåtar i trädgårdslandet så slår hon två flugor i en smäll - nämligen att mala sönder pinnar samtidigt som hon solar. Världen bästa sysselsättning! :O Vi har klippt lite buskar mm och då är någon snabbt framme och hämtar pinne efter pinne och ris efter ris. Framsidan av trädgården ser numera mer eller mindre ut som en pinnkyrkogård. Det är pinnar, kvistar, grenar, ris, barkbitar mm överallt! :/ Inte så där jättekul att behöva plocka upp en miljon pinnar varje gång innan man ska klippa gräset.


Kiwi solar tillsammans med delar av sin gigantiska pinnsamling.

RSS 2.0