Antennsvansen

Nu har Soda äntligen växt i sitt BackOnTrack-täcke (tack mamma!). :) Idag fick det även sitta på under en av våra promenader. På täcket så finns det en hål, som går att stänga igen, för svansen. Egentligen är hålet tänkt för hundar med mer "stubbsvans" än våra vinthundar. Eftersom Soda promt ska ha svansen i vädret, så var det bara att öppna hålet och trä igenom svansen. Då IG:sarna har så lågt ansatt svans så blev det väldigt, väldigt konstigt men Soda var toknöjd och det är huvudsaken. ;) Täcket blev väldigt tajt baktill och Sodas vanliga stående svans förvandlades till en slingrig antenn.

Lite problematik uppstod när det var dags för Soda att bajsa, då fick jag lite smidigt och diskret lyfta längst bak på täcket så att allt inte skulla hamna på insidan av täcket.


Här ser man hur tajt täcket är baktill och hur otroligt snygg Soda är iförd en antenn. ;)


Råttornas normala svanshållning. Kiwis hänger och Sodas pekar uppåt.

Fyrverkerier

Just nu håller vi på att "provskjuta" Soda, dvs vi skjuter lite raketer mm varje dag - eller de två senaste iaf - för att hon inte ska tycka att det är något konstigt på nyår sedan. Hittills går det jättebra! :) Hon vänder lite på huvudet och undrar vad det är som låter och framförallt varifrån ljudet kommer.

Det har även visat sig att Kiwi är den som reagerar mest på ljudet av fyrverkerier. Soda må vara den mesiga hunden av våra två, men hon är definitivt inte den känsliga av dem.

SodaSnubblade på den
här bilden på datorn häromdag. Den är från augusti 2011 och det är andra dagen som vi har Soda. Tänk att hon har varit så liten och att det bara var fyra månader sedan!

Tiden

Tiden går väldigt fort ibland! Idag blir Soda ett halvår. :) Den senaste veckan har hon äntligen blivit så stor att hon har börjat kissa på promenaderna. :) Tidigare har hon antingen kissat innan vi gått hemifrån eller när vi kommit hem igen. Kiwi var exakt likadan när hon var liten.

Hittills har Soda,
som sagt var, växt väldigt jämnt i kroppen dvs hon har inte haft långa ben helt plötsligt, blivit sjukt smal under en period, eller liknande. Ändå har hon inte så där superkroppskontroll. Hon kan tex inte hoppa öht. Eller jo, hon kan hoppa rakt upp i luften men att precitionshoppa är bara att glömma för henne. Hon vill fortfarande gärna bli upplyft i soffan och hon var mycker senare på att hoppa upp i den än Kiwi. Däremot så är hon lugnar och mer tankefull, men inte direkt smartare, än vad Kiwi var när hon var liten.

Redan som pyttevalp började Kiwi att balansera på soffryggen. Om Soda ens skulle fundera på att göra samma sak, så skulle vi få hjärtat i halsgropen. Soda är nämligen en ganska klumpig valp. Oftast nöjer hon sig med att titta på när Kiwi utför diverse balansakter, men helst av allt vill hon göra exakt likadant som storsyster.

Apropå inledningen så fyllde vår storråtta Kiwi två år i förrgår. :) Tiden går allt väldigt fort, för alldeles nyss var Kiwi en svart liten valp.


På julafton fick flickorna varsitt rökt rådjursben att tugga på. Väldigt uppskattat! :)

Stor

För drygt en vecka sedan så sprängde Soda fem-kilos-gränsen. Undra vad det ska bli av vår gråråtta? :O Hon har aldrig "slynglat", inte än iaf, och har alltid haft en lite-för-välgödd kropp. Kiwi vägde dessutom 4,7kg tills att hon blev arton månader. Soda väger +5kg och är nästan ett halvår nu. På höjden så är det uppskattningsvis 36-37cm som gäller.

När man möter folk och säger att vi har en vuxen hund och en valp, så blir de väldigt frågandes. Vilken av dem är en valp? Soda har måhända ett väldigt rund ansikte, jämfört med Kiwi, och inte så djup bröstkorg än, men hon ser minsann inte ut som någon liten valp längre. Det som avslöjar henne mest, förutom att hon har noll tålamod, är det skuttiga steget.

RSS 2.0