Tjockråttan

I helgen har Kiwi åkt en del båt, givetvis med sin flytväst på. Nu är det bara så att hon har gått upp ganska mycket i vikt sedan hon hade den sist, så spännena på den fick göras ganska mycket större än vad de var förra sommaren.

Från ungefär i somras till jul, så vägde Kiwi konstant runt 4,7kg. Vid nyår så avslutade hon sitt första löp, blev skendräktig, smällfet och gick upp drygt 600g i vikt. Efter löpet (och en bantingskur) så låg hennes vikt på + 5 kg, utan att hon för den sakens skull var tjock.

I slutet av
maj löpte hon återigen oh gick därefter upp lite till i vikt, till 5,3-5,4kg. Idagsläget väger hon närmare 5,5kg, utan att vara alltför trind. Alltså har hon lagt på sig nästan 700g sedan förra sommaren och då är det inte konstigt att flytväst var trång. ;)

Hastighet

Det finns två vägar fram till Oscars föräldrars hus. Den ena löper genom ett skogsparti, är totalt otrafikerad och har ca 100-150 meter packad sand i slutet. Alltså som gjort för små italienartassar att springa på. ;) Igår testade vi att släppa Kiwi där sanden på vägen börjar, uppmanade henne att springa och körde sedan efter med fyrhjulingen. Hon förstod att hon skulle springa, men sneglade då och då bakåt på oss andra, som åkte efter.

Var tvungen att ropa 'stanna' ganska tidigt, när det var ca 25 meter kvar, då det kommer ett elstängsel ganska tvärt innan parkeringen. Det vet Kiwi mer än väl om, men det känns bättre att kommendera henne att stanna lite för tidigt än för sent när hon springer fort. Hursomhelst stannade hon väldigt fort och undrade varför det var dags att sluta springa, när det ändå var lååång kvar till huset.

Kiwi kom upp i över 35km/h men hon har en hel del kvar att ge. Ska testa fler gånger med henne och sedan när hon vet exakt vad som färväntas av henne - så lär det gå betydligt fortare! :) Igårkväll sprang hon lite halvhjärtat och undrade mest varför vi åkte efter henne.

Midsommar


Kiwi hade en enkel krans av smörblommor, på midsommar.

Gammal

Idag blir Kiwi 18 månader. :) Stora tjejen!

Grävlingsattack

I onsdags, förra veckan, så skulle vi på kalas hos Oscars föräldrar vid 18-tiden, som bor ca 2,5km bort den kortaste vägen (eller 3,5km bilvägen). Jag tog cykeln dit och Kiwi fick sitta i cykelkorgen. När vi cyklar genom det första skogspartiet, som är trafikerat av 5-10 hushåll så fräser det till i diket och upp kommer en grävling och springer mot cykeln, för att sedan ändra sig och springa ut i skogen på motsatt sida av vägen! Det var riktigt läskigt och som tur var satt Kiwi i korgen och hon satt blickstilla där i. Duktiga lilla Ki! :)

I fredags cyklade
vi samma sträcka i regnet. Kiwi ville inte åka korg, utan gick ut och ställde sig på vägen med ett uttryck som utstrålade 'jag-är-redo,-du-cyklar,-jag-springer.' Vid halv elva tiden på förmiddag passerar vi förbi samma ställe, som grävlingen tidigare befunnit sig på, men den var lyckligtvis inte där.

Vi 15-tiden cyklar vi hem igen och liksom den förra gången så vill Kiwi hellre springa än åka korg. Precis när ovannämnda parti övergår från att vara åkrar och blir till skog, så fräser det till igen i diket och där sitter samma, dumma grävling! Den här gången sprang den inte upp ur diket och det var en himla tur med tanke på att Kiwi befann sig på marken, på andra sidan av mig och cykeln. Lyckligtvis kan Kiwi kommandot 'spring' och tycker att det är ett kul kommando. Behöver jag ens nämna att efter grävlingsfräset så gick det ganska fort för oss båda två?

ToalettNere vid stranden
så fanns det en hundtoalett med papperskorg, vattenskål och en skål med bröd. Alltså hade vår råtta kunnat följa med på resan. ;) Fast hon hade nog inte under några omständigheter smakat på gammalt, torrt bröd.

Restad

Nu är vi hemma igen och vår råtta är också det. :) Givetvis var det med ett repotage från utställningen på Restad gård i vår lokaltidning Ttela, men det var även med en helsida i gratistidningen Vänersborgaren. Såg en del kändisar i den, som visar upp vackra hanhundar. ;)

RSS 2.0