Sjuk

Vår lilla råtta är numera en sjukling. :( Lilla Ki har fått kennelhosta, men lyckligtvis en mild variant. Hon hostar inte alls på nätterna och hostar enbart vid exaltering och när hon springer för mycket eller för fort. Hittills har hon inte haft någon feber och beter sig som vanligt. :) En pigg liten sjukling mao. :)

Nu

Här ekar det tomt. :O Inte så konstigt egentligen med tanke på att vårt internet och vår telefon flyttade ut till vårt obeboliga hus den andra augusti och vi spenderar all vår lediga tid med att ordna med huset, så att vi kan flytta den första november. Det blir liksom lite svårt att hålla bloggen aktiv, när man inte har tillgång till internet. ;)

Hursomhelst trivs Kiwi bra med att vara i vårt hus, men vem skulle inte trivas på en 2 555kvm stor tomt? Behöver jag ens nämna att hon springer som en tok och fullkomligt älskar det? Från vår eldningstunna upp till huset tar hon sällan raka vägen, utan springer genom ett litet skogsbryn och runt syrenhäcken, ändå står hon först uppe vid ytterdörren och undrar varför vi dröjde så länge. :) Snart hoppas vi på att få upp staketet runt tomten, så att hennes vinthundsvänner kan komma och leka. :)

I stan leker hon gärna med grannen, tillika jaktlabben, Beebop och stora favoriten Tarzan. Ingen går upp mot honom. ;) Hon har även planat ut i sin viktuppgång och väger vanligtvis runt 4,6kg och växer mentalt för varje dag som går! Det är svårt att tro att hon var en riktig liten vilde för bara någon månad sedan. Vår lilla råtta blir dessutom bara klokare och klokare för varje dag som går. Numera är hon nästintill expert på att räkna ut hur saker och ting hänger ihop och vi har redan börjat planera för en liten lillasyster (fast det har ju varit bestämt från början att det skulle bli så).

Råttbon

När vi tog bort hela golvet i hallen och badrummet, så hittade vi ett helt näste av möss eller råttor! :O De hade grävt hur många gångar som helst i den gamla isoleringen. Man kunde med lätthet hitta deras matförråd, toalett osv. Dessutom hittade vi sju pälsar med tillhörande skelett... Hursomhelst så är en del av det sprillans nya golvet på plats nu och då byggde vår egen råtta ett bo i isoleringen! Hon bäddade ner sig i isoleringen och la dit sina viktiga saker. Definitivt inte bra för vårt framtida golv och absolut inte bra för hennes råttskinn att ligga i kliande isolering.


Resterna av en råtta.Vår råtta byggde också ett bo i isoleringen. :( Ett par timmar tidigare
hade hon en dust med färgen, lyckligtvis är den vattenlöslig och lossnar
så fort man petar på den. :)

RSS 2.0