Kiwifilm #6

Kiwi och Jasmine 2010-02-28 from Madde Herrman on Vimeo.


Kloklippning

Idag har Kiwi fått sina klor klippa för andra gången. Första gången sov hon under sessionen och den här gången var hon vaken. Den annars väldigt fartfyllda tjejen satt som ett ljus och lät sina klor klippas utan protester. :) Hon imponerade stort med sitt lugn och i fortsättningen lär hon få vara vaken när det är kloklippning som vankas.


Pipleksak

Idag har vi gjort det där som alla strängt har förbjudit oss att göra - vi har köpt Kiwis första pipleksak. :) Hittills har hon inte brytt sig nämnvärt mycket om den. Dels pga att hon har åkt bur i bilen för första gången (det uppskattades inte!) och fick sedan spendera en hel del tid ensam i bilen medan vi röjde snö från mormors tak. Allt nytt slutade med en rejält tupplur i soffan och där ligger hon fortfarande kvar... än så länge iaf. ;)


Kiwi sover med sin sko och sin sprillans nya pipleksak.


Kiwifilm #5

Kiwi 2010-02-22 II from Madde Herrman on Vimeo.


Kiwifilm #4

Kiwi 2010-02-22 I from Madde Herrman on Vimeo.


Nytt

Idag har Kiwi lärt sig massvis alternativt busat som bara den! Hon har...

1. ...satt sig flera gånger på kommando. :)

2. ...lärt sig att om man först hoppar på sin egensäng, så förenklar det processen att ta sig upp i vår säng. Hon är inte dum inte!

3. ...gått sin allra första promenad utan att stanna och pipa en enda gång.

4. ...bitit sönder sin första leksak. Hennes hund har numera ingen nos...

5. ...fått något rosenliknande till vänsteröra.

6. ...tagit sig upp i soffan alldeles själv och vi blev nog lika förvånade båda två.


Kiwifilm #3

Kiwi 2010-02-21 I from Madde Herrman on Vimeo.


Kiwifilm #2

Kiwi 2010-02-21 I from Madde Herrman on Vimeo.


Fånge

Sedan igårkväll är Kiwi väldigt bekymrad. Hon har nämligen upptäckt att det bor en liten hundvalp inne i vår ugn. Hon tycker att det är alldeles förskräckligt att det tvingas bo en liten bebis därinne! :O


Snöskottning

Så här ser det alltså ut utanför vårt sovrumsfönster. Det är fem stackare som har hållt på att skotta fram sina bilar sedan klockan tio och ingen har hittills kommit ut med sina bilar.


Tokan

Nu har lillskruttan somnat, efter att ha levt rövare. Emellanåt är hon en riktig liten toka som springer så fort att benen blir till trumpinnar. Att hon dessutom är tokig i att hoppa och skutta gör inte saken bättre.

Ute är det fortfarande snökaos och hon har inte behövt gå ut en enda gång idag. :/ Somliga har det bra! ;) Däremot har det visat sig att hon är lite fin i kanten, för när det kommer till nummer två så smyger hon tyst iväg. Så när det är knäpptyst i lägenheten så har det visat sig att hon har smygit iväg till något undanskymt hörn och lämnat en hög efter sig. Lyckligtvis är hon så liten att högarna blir små. :)


Kiwifilm #1

Kiwi 2010-02-19 from Madde Herrman on Vimeo.


Snö

Pga att det varnades för snökaos idag, så åkte vi ner ganska hastigt till Borås och hämtade vår lilla bebis redan igår. Tur var det, för nu har det snöat konstant i över arton timmar och vi har inte sett skymten av en plogbil utanför oss.

Kiwi vill absolut inte vara ute i all snö och blåst, och det är väl egentligen inte så konstigt... nu på morgonen fick hon sin koppelträning i att gå ner i källaren och boka en ny tvättid, då vi missade vår tvättid igår. Hon gick jättebra i kopplet, men var inte alls sugen på att vända om och gå hem igen.


Ändrade planer

Planerna blev ändrade och Kiwi flyttade hem till oss idag istället. Mer info kommer imorgon, när vi har lärt känna vår lilla pingla bättre.


Åtta veckor

Idag har det gått åtta veckor sedan julafton och vår lilla skrutt är numera också åtta veckor gammal. Imorgon ska hon vaccineras, chippas och veterinärbesiktas. Om två dagar är hon förhoppningsvis hemma hos och är vår lilla bebishund. :)


Snart dags

Nu börjar det bli dags. Imorgon ska jag ringa kenneln och höra om Kiwis mat, veterinärbesök, upphämtandet osv. Om mindre än en vecka så är hon förhoppningsvis hemma hos oss. :)


Nytt

Ny börjar ett nytt kapitel. Vi har träffat vår nya lilla tårtsmula, och Biancas lillasyster. ♥
 Biancas fina lilla lillasyster.

Lilla Kiwi är född på självaste julafton och tingad sedan juldagen. Precis tre år och tre veckor yngre än Bianca och ja, det blir en ny vintervalp. :) Förhoppningsvis flyttar hon hem till oss lördagen den tjugonde februari.

Nästa vecka ska vi äntligen köpa en liten säng till henne och några nya alldeles egna leksaker.


Syster till vänster och söta Kiwi till höger.


RSS 2.0