Insektsjägaren

Från att ha varit en busig valp förvandlades Soda till en helt okej tjej, för attt numera ha utvecklats till världens främsta insektsjägare. :O Det finns inte en enda insekt som kan undgå henne. Var dem än är och hur dem än ser ut, så hittar hon dem. Sedan plågar hon dem långsamt, utan att äta upp dem eller ha livet av dem.

Det hela måste ha haft sin början för ett par månader sedan när en överlycklig Soda fångade en ödla i trädgården. Nu håller det på att spåra ut desto mer. Varesig det är en myra eller en citronfjäril, så fångar hon dem och leker med dem, till sin mattes och husses stora förtret.

Ringträning

http://ttela.se/tv#pGbdunWd5s0S8FFA11jkjg

Här kommer äntligen klippet från årets första ringträning. :)

Goldenhanen och hans matte som är med i början är en ingift släkting till min syster och därefter är kusin Gibbson och min syster Lotta i bild. Efter drygt femton sekunder kan man se Tarzan (som även återkommer senare i videon). Sist men inte minst syns jag och Soda (väldigt påpälsade och mörkklädda)  39 sekunder in i klippet.


Samarbete


Århundradets absolut sämsta bild, men ibland gäller det att vara snabb med kameran. ;) Flickorna fick varsitt ben, varpå Soda håller i sitt medan Kiwi äter på det.

Chokladtjuven

Hemma hos oss lunkar livet på. Soda växer och håller för tillfället på att förvandlas från en busig valp med knäck i öronen till en hund som faktiskt lyssnar, respekterar och förstår. Vi är i mer eller mindre chock här hemma över Sodas smått dramatiska förvandling till en normal, snäll och lydig råtta.

Kiwi håller på
att avsluta sitt löp. Själva blodspåren ifrån löpet är inget bekymmer hemma hos oss. Kiwi sköter sig väldigt bra och lämnar i princip bara spår efter sig när hon sover i vår säng under natten. Bekymret är istället hennes personlighetförvandling under löpet. Hon vägrar att leka med Soda, hon blir väldigt gnällig, extra klängig, mer eller mindre sur, stillasittande och får en aptit som inte är att leka med. Hursomhelst ska det bli väldigt skönt att få tillbaka vår mer rofyllda råtta.

I vanliga fall
brukar råttorna få varsin hopvikt toalettrulle med godis i, vilket är väldigt, väldigt uppskattat från deras sida. De senaste veckorna har alla former av pappförpackningar blivit föremål för godislådor. Detta i kombination med Kiwis extrema aptit gjorde att hon i lördagskväll fiskade upp en sprillans ny Paradisask ur en väska i köket, öppnade både plasten och kartongen och smällde i sig hela sju praliner på drygt tio minuter. Lyckligvis blev hon inte chokladförgiftad och det är vi väldigt tacksamma för. Hädanefter kommer inga chokladaskar att förvaras på råttnivå i vårt hus…


Den uppbrutna chokladasken. Notera plasten.


Sju cholkadbitar slank ner i den glupska råttan.


RSS 2.0