Fyrverkeri

Idag har vi testat om Kiwi är skotträdd inför nyårsfirandet. Oscar fick vara hemma och skjuta diverse olika fyrverkeripjäser medan jag och Kiwi gick ute på grusvägen, ca 50m bort. Den första raketen fick vår lilla råtta till att stanna upp och titta sig omkring. Resterande raketer reagerade hon inte nämnvärt på. :) Hon undrade mest varifrån ljudet kom och vad det var för något.

Smatterskotten tyckte hon däremot var lite läskiga, särskilt när det small till samtidigt som hon kissade. Hursomhelst så verkar hon inte uppvisa någon rädsla för skott och raketljud, vilket känns väldigt skönt. :) Nu håller vi tummarna för att hon inte tycker att nyår, och otroligt mycket smällande samtidigt, är något att vara rädd för. ;)

God Jul

till er alla därute och ett stort grattis till
Leeris, Christos, Mimmi, Stella, Astrid
och givetvis vår lilla tårtsmula Kiwi på ett årsdagen. :)


En hastigt tagen julbild på Kiwi, som har fått låna marsvinet
Dexters gamla tomteluva.


Originalet, Dexter fick posera som årets tomte 2002.
Tikskydd

Ny kategori - hemmagjort.

Nackdelen med att
ha en tik är att den löper - fördelen är att man kan sy söta, rosa saker. ;) Igår fick Kiwi nya tikskydd (eller blöjor, som Oscar retar henne för).


Tre par trosor till Kiwi blev det.Ni får stå ut med en suddig bild, för Kiwi tycker inte att fina
flickor poserar med rumpan mot kameran. Hon försökte
huka sig för att dölja rumpan och gå iväg...

Nyvaccinerad

Nu är vår råtta vaccinerad. :) Ringde till veterinärstationen innan och hörde om man verkligen var välkommen dit med löptikar och dra på trissor, det var man. :) Inga bekymmer alls med att få ta med sig sin löpande tik, där inte. :) Kiwi skötte sig väldigt bra och veterinären tyckte att hennes päls var så blank att man kunde spegla sig i den. Om han bara hade vetat att hon har samma, smutsiga päls som hon har haft sedan innan utställningen i juli...

Krok

Elin visade sin nya älg och hur det numera ser ut hemma hos dem som har åtta hundar och vad som såg ut att vara bortåt hundra koppel. :O Nu är det helt enkelt min tur att kontra med hur det kan se ut när man bara har en bortskämd hund. Den här kroken fick min mamma till sin yorkshireterrier för ca åtta år sedan. Hon har även fått en annan hundkrok, så den här ärvde sedan lurchern Bianca och efter det fick whippeten Jerome den. Nu har turordningen kommit till Kiwi.


Lillasyster

Ny kategori - Lillasyster.

Det var varit
bestämt sedan innan busråttan Kiwi kom in i våra liv, att det skulle bli mer än en.  Ingen som har en vinthund klarar väl av att ha enbart en? ;) Frågan var bara när och vi satte svaret till när Kiwi börjat löpa och då skulle vi börja titta efter en lillasyster och planera lite. Nu har Råttsson börjat löpa (ett halvår tidigare än beräknat tom) och vi har börjat titta lite smått efter intressanta kombinationer.

Vi vill gärna ha en grå tik och det finns en kennel vars gråa tik är planerad att få valpar tillsammans med en riktig snygging till pappa (seom dessutom har lämnat gråa valpar tidigare), till våren. ;) Det ni! :) Där försa jag mig nog, för det kan inte vara svårt att lista ut vilka det rör sig om nu...

En sommarvalp vore kanske inte så tokigt efter att ha haft tre vintervalpar? Har funderat länge på att ringa och höra mig för om just de här påtänkta valparna, men inte fått tummen ur pga Kiwi inte löpt (bra ursäkt va?). Nu är det fritt fram och om den här kombinationen passar oss, så håller vi alla tummar och tår för att det blir en grå tjej till oss! :)

Löp

Just nu känns det som en himla tur att Kiwi inte ska med till MyDog. För i morse upptäckte vi att vår lilla tårtsmula har blivit en stor tjej. :) Råttsson har nämligen börjat löpa, så hon hade inte kunnat följa med till MyDog ändå.

Däremot kommer det bli lite knepigt när vi ska bort på söndag för att göra julgodis tillsammans med två okastrarade hanhundar. Ah ja, får se hur det löser sig. :)

Pepparkakshjärtan


Avmaskning

Nu har Kiwi fått sin avmaskningstablett och nästa tisdag satsar vi på en drop-in-tid för vaccinering hos veterinären.


Bättre

Nu mår vår lilla råtta mycket bättre. :) Magen rättade till sig mirakulöst och hon har fått behålla maten sedan torsdagslunch. Igår och iförrgår var det mat var fjärde timme som gällde, så det var nästan som att ha en liten valp igen. ;) Numera börjar hon se ut som vanligt och inte som ett vandrande skelett. Hon är väl lite benig i vanliga fall, men när hon inte fick behålla maten, så kunde man verkligen känna vartenda ben i hennes kropp.  :O

I januari blir
det tyvärr inget MyDog för henne, varken SKKs utställningar eller SvVK (som vi flänge nderade på att anmäla till). Däremot kommer jag och ev Oscar - om han inte jobbar då - ner för fjärde året på rad för att titta på alla fantastiska vinthundar. :)

Veterinären

Nu har vi iaf fått en tid hos veterinären. Eftersom Kiwi inte är dålig i magen - det är bara maten som hon ätit som kommer upp, så trodde de att hon kunde ha ätit något olämpligt som sedan fastnat någonstans i magen. :( Vår busråtta tycker om att massakrera pennor och vedträn, men hon brukar inte direkt äta dem. Hur som helst sa veterinären att det kunde ta månader innan symptomen visade sig, mao så kan hon ha ätit något som valp som yttrar sig nu.

Till saken hör att vattnet som hon dricker stannar kvar i kroppen, men födan kommer upp igen. Maten från igårkväll ligger lyckligtvis kvar i hennes mage, men frukosten från idag har kommit upp. :( Nu håller vi tummar och tår för att det inte finns något i hennes mage och att hon slipper öppnas upp.

Förövrigt så är hon piggare idag och sprang som en tok ute imorse och gav sedan leksaken Gösta Grävling rejält med stryk i soffan. :)

Magsjuka

Nu är vår söta, lilla Råttsson sjuk igen. Den här gången är det magsjuka. :( Det mesta kommer upp strax innan det kommit ner, men än så länge så sprutar det iaf inte ut båda ändarna. :) Åtminstone något positivt i eländet. Vår annars busiga råtta, vill bara ligger upp på övervåningen och vila i vår säng. I vanliga fall brukar hon inte gå upp och lägga sig ensam förrän det börjar nämra sig midnatt.

RSS 2.0