Playdate

Idag var det dags för playdate i hundrastgården. Vi och vår lilla Kiwi skulle möta upp Tarzan, hans matte och nykomlingarna i gänget med sin Melvin. :) Vi hade hela rastgården för oss själva och precis när vi bestämt oss för att gå hem, så kom två rottweilers som ville in. Bra timing där. ;)

Hursomhelst avlöpte allt
problemfritt. :) Kiwi och Tarzan var lika tokiga i varandra som vanligt och nykomlingen Melvin tyckte att Tarzan lockade mest. Förövrigt så brydde sig inte Kiwi och Melvin om varandra nämnvärt. För det mesta så stod Tarzan och vår råtta för buset, lek och fart. Melvin var lite blyg och följde de andra två lite försiktigt på avstånd, men lekte lite med Tarzan också (som är en riktig hejare på att bjuda upp till lek).


Melvin 6 år, Kiwi 7 månader och sist store Tarzan på 1,5 år.Vårt svarta streck, Tarzan och Melvin.


En mer stillsam bild på gänget, som hämtar andan.

Stoppning

Kiwi har precis gjort sönder sin allra första leksak. En groda med långa repben och lite stoppning i kroppen i mitten. För länge sedan, när hon fick den, så roade hon sig med att bita bort ögonen och munnen i filt och efter en hel del hårt lekande har en söm i ansiktet släppt och nu på kvällen förstod hon att det fanns något i grodan, som man dessutom med lite möda kunde dra ut. Ett par minuter gick åt till att dra ut stoppningen från huvudet och det var kul tills hon upptäckte att man kan leka med själva stoppningen också.

I skrivandes stund
så tar hon munnen full med stoppning, springer omkring (givetvis som en tok) och kastar upp den i luften och försöker fånga den igen. När hon har gjort så ett par gången, så tar hon ny stoppning och gör samma sak. :/ Det är totalt obegripligt hur en så liten leksak kan innehålla så mkt stoppning. :O Det känns som att hela lägenheten snart är dränkt i stoppning och vart jag än tittar så ligger det en liten tuss. Lyckligtvis är vår lägenhet bara 57kvm stor... :) och vår busråtta verkar ha väldigt kul.


Kiwi springer iväg med en tuss stoppning.

Möte

Idag hände det något märkligt. Vi sprang på en annan italienare precis utanför vår lägenhet. :O Trodde i min enfald att det bara fanns lilla råttsson, Tarzan och en tik i Brålanda, i den här staden. Men nej! Det finns tydligen en till. :)

Hursomhelst fick jag frågan "Är det Kiwi?". Svar: "Öööööh, ja...?" Det visade sig nämligen även att ägarinnan till vår nye bekantskap Melvin är arbetskamrat med en vän till Oscar och hade hört talas om vår lilla tokmaja och tom lagt hennes namn på minnet. Det är tur att vi bor i en liten stad. ;)

Playdate med Melvin
är bestämt till på onsdageftermiddag. Förhoppningsvis kan även Tarzan komma. :) Har dock inte lyckats få tag på hans matte än, men skam den som ger sig!

Kiwi och Melvin
verkade inte nämnvärt intresserade av varandra. :/ Med Tarzan sa det bara pang och jäklar vad bra de trivs tillsammans! :D Visserligen kan det bero på att Tarzan och lilla Ki är mer i passande ålder, och dessutom riktiga busråttor båda två. :P Melvin är uppskattningsvis fem till sex år, med okänd bakgrund, och sådär lugn som man brukar vara vid en åldern.

Hans nyvarande ägare
har hämtat honom på ett hundhem, så han är papperslös. Men det borde väl inte vara så svårt att spåra hans bakgrund? Alla hundar som är födda på tvåtusentalet (efter 1997?) har väl antingen ett chip eller en tatuering, som säger vem de är? Oavsett om han är registrerad i JBV eller SKK, så borde det finnas information om när han är född, hans uppfödare, dåvarande ägare mm. Rätta mig gärna om jag har fel.

Kiss

Igår var vi ute och pinnade på i det blåsiga vädret runt Skräcklan och Holmängen (park respektive naturskön grusväg i Vänersborg). Promenaden tog bortemot en timme och lilla Kiwi kissade på vägen bort mot grönområdena och sedan även på vägen hem(!). :O

Hittills har hon bara kissat en gång per promenad och enbart om hon varit väldigt kissenödig. Dessutom har det varit så jobbigt att hon bara har kunnat kissa på ett par få, utvalda platser och har man inte gått förbi dem när man varit ute, så har inte kissat öht, utan gjort sitt behov inne på golvet när man kommit hem istället. :/

Hursomhelst så förstod hon för någon vecka sedan att man kan kissa på promenaderna. Dessförinnan fick man gå och kissa henne för att kissa och gå ut för att gå. :/ Nu vet hon att man kan kissa på lite fler ställen en enbart två gräsmattor i närheten och igår gick det tydligen upp för henne att man också kan kissa mer än en gång per promenad. :) Vår lilla tårtsmula håller på att bli stor nu. :)

Stor


Liten har blivit stor! :) Kiwi två månader till vänster, och samma råtta
sju månader till höger.

Läget

Vi lever och mår bra. Bloggandet är lite sidolagt, då både jag och Oscar jobbar som tokar just nu och fram till sista augusti. Kiwi badar när tillfälle ges och de två senaste dagarna har hon lekt med världens bästa Tarzan.

Hursomhelst har vi blivit husägare och den andra augusti får vi tillträde till vårt hus. Ett gammalt torp från början av 1900-talet med 2.555 kvm stor tomt - som givetvis ska inhängnas till Kiwis stora glädje. :)

Debuten

Idag har vi klarat av Kiwis utställningdebut! :) Det var över trettio grader varmt och ganska kvavt i Borårs, medan det regnade och var arton grader på hemmaplan, tio mil bort... Lilla råttsson höll sig i skinnet och var väldigt loj för dagen. Det var så varmt att hon vägrade äta godis och vill inte heller ha glass. Med andra ord så var vår vilda och matglada valp som bortblåst! :O

Att springa snyggt i ringen var hon inte heller så förtjust i och alla vardagliga tankar på att överrösa närmsta människa (domaren) med pussar och kel var som bortblåsta. Positivast var iaf att hon stod väldigt snyggt och stilla på bordet. :) Dagens finska domare anmärkte på nästan alla hundar att de var för kortbenta för hennes smak och hon var väldigt snål med pris och dyl. Därför är vi mkt nöjda  med att vår lilla råtta belönades med ett första pris.  :D Väldigt många vackra hundar fick lämna ringen med tvåor."Sex månaders stilig och välbalanserad tik, med bra proportioner, ännu lite överbyggd. Feminint huvud och feminint uttryck, bra bett, stilig och välansatt hals, ännu lite fransysk i fronten. Behöver längre bakben och vinklar, bra svans, härlig färg och kvalité. Trevligt temperament! Aningen högburen svans, lite slarviga frambensrörelser, önskas bättre resning i rörelse. Trevligt temperament!"

Saija Juutilainen, Finland

Hursomhelst tycker vi att kritiken var rättvis, då lilla Ki bla är högre bak än fram just nu och hon tyckte att det var alldeles för varmt för att vilja ha spänst i steget.


BIM Kläpphällans Valle och återigen Saga, Skogsville's Dangerously In
Love,
som BIR. Domare var Saija Juutilainen, Finland.

Tvättad

Nu är Kiwi badad och fit for fight imorgon. ;) Väskan ligger packad i bilen och vi håller alla tummar och tår för att vår lilla råtta ska ha tassarna i marken imorgon när det är dags att trava snyggt i utställningsringen. Förhoppningsvis blir hennes debut minnesvärd på ett positivt, och inte galet, sätt. ;)

Bad

För det mesta badar bara Kiwi där hon bottnar och går långsamt i vattnet eller rejsar längst vattenbrynet... men ibland gör hon riktigt dumdristiga saker. :O Idag hoppade hon rakt ut i vattnet för att säga hej till de nya badgästerna och glömde alldeles bort att hon inte bottnade. I hoppet hamnade hon under vattenyta och fick mer eller mindre panik och fick räddas upp på en surfingbräda.När hon åker båt så sitter hon däremot väldigt lugn och stilla (givetvis med flytvästen på). Numera tycker hon även att det är riktigt kul att åka båt, särskilt om man får spana ut som på bilden nedan, när båten går lugn eller ligger stilla.


RSS 2.0