Kläder

Förra helgen, lagom till att snön och kylan kom, blev Kiwis och Sodas nya kläder klara. :) Vinthundstäcken i dubbelt fleece med polokrage samt matchande mössor i blått och svart. Vet inte riktigt än om jag ska skratta eller gråta, då råttorna ser väldigt gulliga ut i sina nya outfits, men samtidigt ser de ut som stans största puckon. :P
Öron

Soda är en sån där lite smålustig råtta. På dagen har hon jättevackra rosenöron. :) När hon börjar bli lite trött på kvällen så börjat ett av dem (det varierar vilket av dem som det är) hänga rakt ned, ungefär som ett valpöra. När hon sedan blir ännu tröttare, och det är dags att gå och lägga sig, så hänger båda öronen platt ned.


Överst Sodas trötta öron från två olika kvällar, och nedan hennes "vardagsöron".


Kiwis stora dasslock till öron lever inte ett så varierat liv som Sodas. Är det någon annan där ute som också har trötthetsvarning på sina öron?

Däremot så kan
Kiwi få sina bamseöron att stå rakt ut i långa perioder (i form av sekunder såklart), vilket Soda inte alls behärskar. :P Nio av tio gånger så uppträder detta fenomenet när Kiwi är superbusig eller spanar riktigt mycket på något. I fallet nedan planerar hon inför en attack på Soda.


Mankhöjd

Så nu har det hänt... och nu är det officiellt... Soda är högre än Kiwi. Vår lilla prinsessa vars framtid var att bli en liten, eller medelstor ig, kommer antagligen att bli en lite för stor tjej. Just nu mäter hon drygt trettioåtta centimeter och lär väl växa en eller två centimeter till.

Med tanke på Sodas storlek, och vitkutveckling, så kommer hon antagligen även att bli tyngre än Kiwi. Redan nu är hon mer än ett halvt kilo tyngre än vad Kiwi var vid samma ålder. Dessutom återstår det att se hur hennes kropp kommer att utvecklas i framtiden - kommer hon att få en lika kraftig och kompakt kropp som Kiwi? Soda har aldrig haft någon sådandär "smal" period som många andra hundar har som valpar.

Hopp

Igår hoppade Soda upp på bordet och på nyårsafton hoppade hon upp på en stol. Båda tillfällena gav oss "kors-i-taket"-upplevelser. Soda kan ju INTE hoppa och framförallt inte upp på saker. Hade vi inte sett det med våra egna ögon, så hade vi varit fullkomligt övertygade om att någon hade lyft upp och placerat henne på bordet respektive stolen.

RSS 2.0