Köldkramp

Just nu är det kaos hemma hos oss. Lilla Soda (eller egentligen stora, eftersom hon numera är störst av våra råttor) älskar vanligtvis att vara ute. Inget väder biter på henne, möjligtvis spöregn, men annars ska hon bo utomhus. Numera springer hon in i vardagsrummet och sätter sig demonstrativt i soffan när det är dags att gå ut. Hon ska absolut inte gå ut. Tom vår inomhusråtta Kiwi är mer välvilligt inställd till att vara utomhus...

När Soda ska
kissa snabbt i trädgården så går hon sju meter bort från dörren, till en kuperad kulle med buskar, ris mm och kissar för att sedan gå in igen. Förloppet tar max en minut, men ändå lyckas hon få köldkramper i nästan alla tassarna. Då gnäller hon, bli stel som en pinne och kan gå några få vingliga steg, men måste slutligen bäras in.

Kiwi får också rejält köldkramper i tassarna men börjar då istället att krypa extremt långsamt för att ta sig fram. De senaste dagarna har det räckt med att det är minus fem grader för att tjejerna ska få ont i tassarna. Att gå på promenader är inte att tänka på när några få minuters utevistelse ger dem så mycket smärta. Hur mycket det än tar emot, så är det dags att skaffa hundskor till dem. Tyvärr är alla hundskor i små storlekar slut i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Funderar på att beställa dem här. Det ska inte vara några spring-och-lek-skor, så på promenader borde de inte vara alltför hala att gå med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0