Ringträningsstart

I tisdags var det den första ringträningen för hösten. Kiwis hundvakt hade fått förhinder i sista stund, så det vara bara att packa in båda råttorna i bilen och bege sig iväg. Den här gången var det extremt mycket valpar som hade anslutit sig för att träna, så de två små ringarna delades upp i nybörjare och i lite mer vana. Jag valde den lite mer rutinerade gruppen (inte för att vi egentligen känner oss så, men ändå...). 

Soda var lite ringrostig, även om man märker väldigt tydligt på henne att hon vet exakt vad det är för skillnad på det vanliga kopplet och utställningskopplet (det vet Kiwi också, och hon blir väldigt mallig på hemmaplan med utställningskopplet på). Som vanligt vinglar Soda lite när vi går, eftersom det är så mycket annat intressant att titta på. Hon står fortfarande väldigt bra på marken och på bordet - där hon verkligen uppskattar att någon hälsar och tar i henne. ;) Det gick även helt okej att gå runt i ringen, trots att hon var disträ, vilket antagligen berodde på att det var den första gången för hösten samt att hon precis har börjat löpa. Nästa gång kommer det säkert att gå ännu bättre.

Eftersom Kiwi satt bunden mitt i ringen, i en stolpe, och tittade på oss andra så var jag mer eller mindre tvungen att tvinga den stackars råttan till att gå ett varv. Dra på trissor när Kiwi gick snoffsigt, och lika proffsigt som vanligt, och samtidigt viftade på svansen! :D Min duktiga lilla råttunge! :) På bordet tyckte hon inte om att stå, men söt som hon är så ställer hon upp väldigt bra även om det syns att hon inte uppskattar det. Det var verkligen jättekul att få se Kiwi gå omkring i ringen med en viftande svans. :) Helt klart det bästa under hela tisdagen! :)
Trackback
RSS 2.0