Blåbärsplockning

I helgen var Kiwi med mig i skogen närmast oss och plockade blåbär. Det tog ca en timme att få ihop dryga litern blåbär och gjorde ett pass på lördagen och ett på söndagen.

Vi strosade runt
i skogen och plockade lite blåbär här och där. När jag satt å huk, så luktade Kiwi på omgivningen eller satt på stigen och solade i tristess. Ibland gick hon iväg en bit, men fösvann aldrig och om hon var utom synhåll så kom hon direkt när jag ropade på henne. Ibland är vår råtta väldigt duktig! :) Däremot så tyckte hon inte att det var kul att plocka blåbär, det var en väldigt stillsam och tråkig aktivitet enligt henne. Dessutom så blev hon myggbiten på lördagen, så på söndagen fick hon ha ett täcke på sig.


Kiwi i blåbärsskogen.


Igårkväll lovade vi
Oscar att följa med honom till just den här skogen för att titta efter svamp. Tänkte att Kiwi nog skulle gilla svampplockning bättre än stillasittande blåbärsplockning...

För att komma till just den skogen så svänger man in på nästa infartsväg, vilket är så pass nära att tanten som bor där har brevlådan tillsammans med vår. Hursomhelst så vägrade Kiwi att gå ett enda steg till när hon såg att vi svängde in på den vägen. Efter två ohyggligt tråkiga blåbärsplockarpass så skulle hon helt enklt inte gå dit igen! Efter en tillsägning så gick hon mycket motvilligt tio steg in på vägen, för att sedan växa fast i marken igen, och så höll det på tills vi kom in i skogen.

I vanliga fall är hon inte heller någon stor skogsentusiast. Hon gillar att gå på promenad och gillar att gå lös då, men sedan kvittar det om det är på en cykelväg eller i skogen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0