Uppställning

Nu har Kiwi börjat träna lite smått inför årsdebuten i Lidköping åttonde maj. ;) Att springa med i utställningskopplet är hon väldigt duktig på. :) Det värsta är bara att hon tycker att det är så kul att springa fram och tillbaka att hon har svansen konstant i vädret (vilket klassas som ett diskvalificerande fel), eller så viftar den som en propeller. :/ Huvudsaken är att hon trivs med att springa runt, svansen får väl stå hur den vill ett tag till... förhoppningvis "lägger" den sig med åldern.

Det som hon egentligen (och jag också förstås) behöver bli bättre på är att stå ordentligt. Stå still på bord kan hon, däremot är det värre med att få henne inte stå som en räka. :( Vad vi har förstått så ska en IG stå med rak rygg och lite sluttande bakparti. Kiwi vill helst skjuta upp ryggen i en båge med de bakre revbenen som högsta punkt. Föga vacker, må jag säga. :(

Nedan följer bilder
från tre olika träningstillfällen på vår köksbänk. Måste leta fram nya batterier till kameran eftersom den hinner dö efter två kort :(, för hon står lite snyggare för varje gång som man ställer upp henne. Som bilderna visar, så är det mycket träning kvar - lyckligtvis är det är tag till utställningen i maj. ;) Det är väldigt svårt att försöka få en hund som inte är van vid att posera att stå ordentligt, samtidigt som man ska backa och försöka få med det på kort.


Bästa kortet hittills, därmot har bakbenen försvunnit bakåt. Lilla Råttsson
tendenserar att ta ett extra steg framåt med frambenen ibland, till synes
på den här bilden.
Det här är ingen kvadratisk hund, fast det är det inte
på någon om av bilderna.


Här tycker jag att bakbenen står snyggt, men Kiwi envisas med krypa
ihop och visa upp den där "räkryggen".



Den lilla kröken vill liksom inte försvinnna, fast att benen placeras längre
bakåt. Tror inte att det är tänkt att mitt på ryggen ska vara den högsta
punkten...

Vid utställningstillfället i maj kommer Kiwi att vara 16 månader och frågan är om man ska anmäla henne till juniorklassen (9-18 månader), unghundsklassen (15-24 månader) eller den öppna klassen (+ 15 månader). Som sagt var så är det ett tag kvar till utställning och förhoppningsvis har vi lyckats klura ut vilken klass som passar vår råtta bäst tills dess.



Kommentarer
Postat av: Kristine

Om det är som på hästutställningar så hade jag anmält till juniorklassen då dem är snällare där. Man brukar inte behöva stå helt perfekt och man tävlar mot andra som också inte är så vana. :)

2011-02-18 @ 11:03:13
Postat av: Therese

Å vad fin hon är öva på ni så ses vi i Lidköping !

2011-02-18 @ 21:59:25
URL: http://skogsville.bloggagratis.se/
Postat av: Rebecka

Hade jag valt, hade jag inte tvekat på att anmäla henne i juniorklass. Det är lite mindre konkurrens där, det brukar det nog vara i alla fall. :)

2011-02-19 @ 07:52:23
URL: http://havetstormar.blogg.se/
Postat av: Annika Gripencreutz

Jag hade anmält henne i juniorklassen.

2011-02-21 @ 22:18:13
URL: http://liffueridt.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0