Hindernyheter

Nu har vår agilityhinderpark ökat rejält. ;) Var hos mamma och pappa och hämtade (samt målade) pinnar till en slalom och nu står det åtta vackert blå pinnar i trädgården. :) Tänkte att det skulle bli en rejäl utmaning till vår råtta, som tycker att det hittills har varit skoj att lära sig olika former av hoppkommandon. Att hoppa över ett hinder låter kul, men att traggla in att slalom rätt är både svårt och otroligt tråkigt... Gungbrädan är nog det svårtaste och läskigaste hindret, men slalomen är värre att lära in och göra rätt. Dessutom kräver betydligt mer 'vakenhet' av hunden.

Däckhindret lärde hon sig på två röda. Satte henne på ena sidan och trädde kopplet igenom. Egentligen brukar man vara minst två när man lär in agilityhindrena. Den ena lockar på hunden och den andra styr liksom in hunden genom ringen, men jag är ensam och då får man lösa det på liknande sätt. ;) Hursomhelst så följde Kiwi kopplet och hoppade igenom. Satte tillbaka henne på andra sidan och vips så var hon igenom igen. :) Efter de två gångerna släppte jag henne lös och det gick precis lika bra. Vår råtta fattade med ens att det var genom däcket man skulle ta sig. :)


Kiwi med hinderparken. Det är en backe just där slalomen står, det är därför som det liknar plocke-pinn.


Tänkte ju som sagt var att slalomen skulle vara något att bita i. Det är både trixigt, kräver mer mental aktivitet och är tråkigt som bara den - definitivt ingen fart och inget flax. Tränade Kiwi lite i förmiddags ett tio-minuters-pass med två varv på slalomen och ett hinder, två varv på slalomen och ett hinder osv. Gick ut igen på eftermiddagen för att visa Oscar och pausen mellan första och andra träningstillfället gjorde Kiwi till en riktig hejare på slalom. :) Hon klarade den galant också, men det är nog typ åratal kvar tills hon kan skickas iväg och klara den felfritt på egen hand. Grunderna med "in, ut, in, ut" mellan pinnarna sitter iaf och det funkar att 'handla' henne från båda sidorna med rätt ingång, dvs till höger om första pinnen. :)

Igår var vi en sväng på Rusta för att köpa färg till murstocken och då snubblade vi på en agilitytunnel för halva priset! :) Visserligen riktig B-kvalité, men det är iaf en tunnel att träna på. Kiwi går fint in i den, men tycker att de två första stegen är lite äckliga med tanke på materialet. Får se hur hon reagerar på en riktig "galontunnel" sen.

Hittills är Kiwis favorit långhoppet. :) Vanligtvis brukar små hundar ha problem med det, och trampa på hindret - trots att de har god fart. Kiwi har hittills inte trampat på det en enda gång, trots långsamt tempo. Hon riktigt flyger över det och vill väldigt gärna hoppa det om och om igen. :)

Kvar i hinderväg (vilket vi inte tänker skaffa alltihop av, av förståliga skäl) är: bordet, platta tunneln, A-hindret, balansbommen och gungbrädan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0