Debut

Nu har Kiwi debuterat i lure coursing-sammanhang och gjorde det med bravur. Vädret var väldigt kallt, grått, geggigt och disigt, men Kiwi höll humöret upp hela dagen. Sammanlagt blev det en utflykt på sju timmar, så nu sover hon gott i soffan bakom Oscars rygg. ;)

Väl framme på plats i Kode fick hon låna Taggens munkorg. Vi testade att gå lite med henne med munkorgen på och i början gick hon två steg, fastnade med tassen i korgen, gick två steg till och fastnade igen. :( Efter ett par minuter gick hon till slut jättebra med munkorgen på, om än med stora protester.

När det var vår bråkråttas tur att springa så förstod hon med ens vad hon skulle göra, vilket vi hade varit lite tveksamma till att hon verkligen skulle fatta. I början sprang hon lite tveksamt efter luren, för att efter halva banan höja tempot rejält! :) Duktiga lilla Ki. Hon var en av ca fem stycken som skulle prova på och hon var även en av de som klarade det bäst. :) Veteranerna i sammanhanget sa att hon hade entusiasmen för att springa efter lure, så det är iaf en bra början. :)

Vi väntade ett par timmar till för att Kiwi skulle få springa ett andra lopp. Tyvärr lyckades hon fastna med tassen i munkorgen hela tre gånger under det loppet. Så man kan väl säga att det hela slutade med pannkaka, men hon tyckte åtminstone att det var kul. :D Hon brukar alltid vara lite försiktig och reserverad i början av nya saker för att sedan bli mer eller mindre vild när hon kan det.


Ca trettiofem hundar med hussar och mattar går banan i det grå vädret.


Kiwi tyckte inte om munkorgen.


Vi värmer upp inför hennes första lopp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0