Debuten

Idag har vi klarat av Kiwis utställningdebut! :) Det var över trettio grader varmt och ganska kvavt i Borårs, medan det regnade och var arton grader på hemmaplan, tio mil bort... Lilla råttsson höll sig i skinnet och var väldigt loj för dagen. Det var så varmt att hon vägrade äta godis och vill inte heller ha glass. Med andra ord så var vår vilda och matglada valp som bortblåst! :O

Att springa snyggt i ringen var hon inte heller så förtjust i och alla vardagliga tankar på att överrösa närmsta människa (domaren) med pussar och kel var som bortblåsta. Positivast var iaf att hon stod väldigt snyggt och stilla på bordet. :) Dagens finska domare anmärkte på nästan alla hundar att de var för kortbenta för hennes smak och hon var väldigt snål med pris och dyl. Därför är vi mkt nöjda  med att vår lilla råtta belönades med ett första pris.  :D Väldigt många vackra hundar fick lämna ringen med tvåor.



"Sex månaders stilig och välbalanserad tik, med bra proportioner, ännu lite överbyggd. Feminint huvud och feminint uttryck, bra bett, stilig och välansatt hals, ännu lite fransysk i fronten. Behöver längre bakben och vinklar, bra svans, härlig färg och kvalité. Trevligt temperament! Aningen högburen svans, lite slarviga frambensrörelser, önskas bättre resning i rörelse. Trevligt temperament!"

Saija Juutilainen, Finland

Hursomhelst tycker vi att kritiken var rättvis, då lilla Ki bla är högre bak än fram just nu och hon tyckte att det var alldeles för varmt för att vilja ha spänst i steget.


BIM Kläpphällans Valle och återigen Saga, Skogsville's Dangerously In
Love,
som BIR. Domare var Saija Juutilainen, Finland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0