Vitt


Imorse (eller rättare sagt inatt) visade Kiwi stolt, men sömnigt upp sina
vita ytor mellan trampdynorna.

Simning

Idag har alltså lilla (fast nästan stora numera) Råttsson firat sin halvårsdag med att testa att simma med sin flytväst. Än så länge tycker hon inte att det är särskilt kul, men som vi känner henne så brukar hon visa ett svagt intresse för saker första gången. För att sedan bli alltmer intresserad och positivt till det vid andra och tredje gången osv.


Kiwi simmar för fullt!

Hurra

Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Nej, det är ingen vanlig dag idag, för det är Kiwis sex månadersdag, hurra, hurra, hurra! Hurra, hurra, hurra! :) Eftersom lilla Ki har oturen att vara född mitt i Kalle Anka på julafton, så får man fira hennes halvårsdagar desto mer. ;)

Det är tänkt att Kiwi ska få bada med flytvästen på idag. Tarzans matte säger nämligen att Tarzan mer än gärna badar med en sån på, men utan så är han inte särskilt förtjust i vatten. Vår lilla busa går gärna i vattnet, plaskar och leker, men tycker att det är otäckt när hon inte bottnar, så idag ska vi ta på henne flytvästen och gå ut på djupt vatten. :O Återkommer med hur flytvästdoppet gick.


Foto: Therese Skog, Skogsville.
16 januari 2010, ca 3 veckor gammal. Kiwi är antagligen valpen i rosa,
mitt på bilden.19 februari 2010, åtta veckor gammal och har fortfarande på sig sitt
märkningshalsband.21 februari 2010, fortfarande åtta veckor och har precis varit ute på
sin första promenade efter att snöstormen gett sig. På sitter den söta
lilla koftan som Aje stickat.31 mars 2010, tre månader gammal. Kiwi visade sig ganska snabbt ha
en stor passion för att äta morötter.24 april 2010, fyra månader gammal. Råttsson älskar både att vara på
balkongen och att sola. Här ligger hon på sin balkongdyna.27 maj 2010, 5 månader gammal. Vi spelar kula på innergården och
Kiwi passar på att dyrka solen.13 juni 2010, 5,5 månader gammal. Busråttan på promenad på Vänersnäs.


PM Borås

Idag kom PM:et till utställningen i Borås, tillika Kiwis debut. Det är tydligen tjugotre anmälda italienare. Kiwi  har nummer 1182 och är nummer sextiofyra ut i ringen, då hennes ras visas sist. Domare är Saija Juutilainen, Finland.

Dyna

Idag har vi varit hemma hos mina föräldara och sytt en dyna till Kiwis transportbur. :) Tidigare har hon haft ett par handdukar eller sin säng i buren, men handdukarna (som oftast är där i) har en viss tendens att kana omkring. Förhoppningsvis slipper vi det problemet, nu när hon har en dyna att åka på. ;)


Jasmine (york, 8 år) testar Kiwis nya dyna.


Så här ser dynan ut. Lite knövlig, då det är en handduk i, som
fyllning, och inte skumgummi som det är tänkt.På baksidan sitter en dold dragkedja, så att man kan ta ur stoppningen
och tvätta fodralet.Regn

Idag har det varit regn och rusk nästan hela dagen, så får vår del har det varit en inomhusdag. På förmiddagen hann Kiwi med att leka i en timme med favoriten Tarzan och en liten blandrasvalp på tio veckor. Resten av dagen har gått åt till att leka med ett kul rött snöre och spela spel. Just nu är hon inne i en fas där hon kör med båda framtassarna samtidigt, på Dog Casino, och kan därmed äta upp två godisar på raken istället för fjuttiga en.


Snigelslem

Igår var vi ute på Näs, hos Oscars föräldrar, i det stundtals väldigt fina vädret. De bor alldeles intill vattnet och Kiwi var så klart inte sen att bada från klipporna. :) Även om hon föredrar att rejsa på stränder och springa upp och ner ur vattnet därifrån, så är det ändå helt okej bada från klippor också (den här gången trillade hon inte i heller).Upptäckte nyss (när
jag tittade på bilderna från igår) att Kiwi absolut inte vill doppa sin svans när hon badar. På alla bilder så står den rakt upp mot skyn, vilket den inte gör när hon befinner sig på torra land. På bilden ovan är hon på en klippa och hämtar en pinne, något som är mäkta skoj så länge hon bottnar.

På en av pinnarna, fast det var mer åt stockhållet i jämförelse med Ki, så satt det en snigel längst ut i ena änden och vips så satt den på hennes rygg istället. :( Fick hämta tvål och en kanna att ösa vatten med, så att jag kunde tvätta bort snigelslemmet ute vid sjön. Fy bubblan vad svårt det var att få bort det! Det slutade med att jag fick gnugga hennes på ryggen med en strumpa för att få bort det sista.


Tånga Hed

Idag har vi spenderat ett par timmar på Tånga Hed i regn och blåst. Det var utställning i SvVk/V regi och mer eller mindre släktträff för Kiwi, då tretton av tjugoen deltagande hundar var från samma kennel som hon kommer ifrån.

Busråttan skötte sig förövrigt över förväntan och det bådar fortfarande gott inför hennes debut om tre veckor. :D Hon var inte så uppslukad av de andra hundarna som vi trodde att hon skulle vara, men visst var hon lite leksugen ändå - spralliga Love (Skogsville's Garden's Tale) lockade rejält till bus. ;) När det blev extra regnigt kröp hon ner innanför husses jacka och trivdes som fisken i vattnet där inne.


Kullbror Leeris (Skogsville's Holy Diver), storebror Ra (Skogsville's
Eye Of The Beholder) och vår lilla Kiwibusa.Kiwi och snygge Love (Skogsville's Garden's Tale)
, som hade hur
mycket studs som helst i benen! :OKiwi värmer sig innanför husses jacka.Leeris blir bedömd och blev sedan BIR valp med HP.Kiwi måste ha ärvt pappa Venoms tänder.Vackrast idag var två Skogsvillehundar. BIR med cert blev Saga
(Skogsville's Dangerously In Love)
och BIM med cert blev Ra. :)
Stort grattis! Domare var Frederic Maison, Frankrike.

Skotjuv

De senaste veckorna har Kiwi förvandlats från en söt liten (men väldigt vild) valp till en skotjuv utan dess like! :O Titt som tätt hittar man skor i hennes säng, eller på mattan under vardagsrumsbordet. Hon är även specialiserad på att sno matchande par, vad hon nu ska med dem till...? Hon kan ju knappast använda dem till sina små, fjuttiga tassar.

Allra helst så tar hon så stora skor som hon kan hitta. Om dörren till garderoben med skor så det minsta på glänt, så kan man vara störtsäker på att hitta stora och klumpiga skor någon annanstans i lägenheten inom loppet av ett par minuter. Lyckligtvis så tycker hon bara om att bita i badtofflor (andra skor föredrar hon bara att flytta omkring) och det är egentligten inte så konstigt med tanke på att hon håller på att tappa sin femtonde och sextonde tand just nu. Det måste ju klia som bara den! Än så länge så upplever vi inte att hon är mer bitsugen under tandbytet, än vad hon har varit innan.

Springa

Idag har vi cyklat sju kilometer till min mormor. Kiwi satt som ett litet ljus i korgen och reagerade inte ens nämnvärt när vi cyklade förbi en skock med fåglar. :) I vanliga fall brukar hon bli helt lyrisk när hon får syn på fjäderfän.

När det var bortåt en kilometer kvar, så kan man cykla en genväg genom skogen på en grusväg. Den grusvägen är väldigt gropig, så för att bespara Kiwi allt skumpandet, så gick jag med cykeln till en början. Efter ett  tjugotal meter hoppade jag upp och cyklade istället, samtidigt som Kiwi fick springa bredvid. I början tyckte hon att det var lite underligt, men efter en liten bit ändrade hon sig och tyckte att det var riktigt skoj att springa bredvid cykeln. :) Hon sprang jättefin och stannade/saktade in på kommando osv. Duktiga lilla Ki! :)


Kiwi, med cykelkorgsutrusning, springer bredvid cykeln och njuter. :)

Bricka

Så där, nu är det fritt fram för Kiwi att springa bort - nästan iaf. ;) Har pratat jättelänge om att skaffa en vacker Red Dingo-bricka. De ska tydligen vara otroligt slitstarka och är dessutom sjukt snygga, men kostar därefter och det tar lång tid att få dem också... med min beslutsångest så skulle jag nog aldrig lyckats välja bricka någonsin heller, då det finns alla möjliga olika sätt att kombinera ihop just sin egen bricka :/

Hursomhelst så köpte
vi en vanlig, billig namnbricka till Kiwi idag. Det blir ytterligare en till sedan när vi fått tummen ur och beställt ett vinthundshalsband i rött med strass på från El Hor. :) Just nu har Kiwi ett lila/rosa glitterhalsband med ett matchande koppel med reflextrådar. Hemma ligger det även ett snyggt halvläderkoppel i rött och väntar på just det röda halsbandet med strass från Tyskland. :) ...och i mitt knä ligger det en liten vovsing och sussar sött. :)


Vänersborg

Igår var vi på NÄKKs utställning i Vänersborg. Lilla Kiwi var hemma hos mina föräldrar, eftersom vi var på bröllop dagen/kvällen innan i Göteborg och dessutom var vi inte säkra på om man fick ta med sig icke deltagande hundar. Visst fick man det, men bara om de var över fyra månader och man kunde visa upp ett giltigt vaccinationsintyg. :/ Ganska tråkigt att Kiwi inte var med, då det hade varit bra träning för henne att vara med. Till helgen är det iaf vinthundsutställning på Tånga Hed, ca fem mil bort, som vi förhoppningsvis också ska titta på och förhoppningsvis så får även Kiwi följa med den gången. :)


Oscar fick äran att passa Aska en stund.


Tosca blev BIR och champion, BIM blev Yalladian Ouragan. Domare var José Vidal, Portugal.

Smalt

Anledningen till varför man inte ska ha en så smal hund... Kiwi såg en fågel och vips så stod hon inne på kyrkogården.


Hörntand

Inte världens bästa bild, men man ser ju iaf vad den föreställer. ;) Idag upptäckte vi nämligen att Kiwi hade tappat sin första hörntand, och lite senare hittade vi den i hennes säng(!). :O Numera har vi alltså en samling på tre små tänder - väldigt små ska jag nog tillägga - och det fattas bara en kindtand för att vår samling ska var komplett!


RSS 2.0