Tandlös

Nu, ikväll, har Soda tappat sin allra första tand. :) Tråkigt nog så hade den trillat ut utan vår vetskap (trots att jag tittar i Sodas mun i tid och otid), men lyckligvis hittade Oscar den på hundpläden i soffan. :) Soda har även en väldigt lös tand i underkäken - som lär trilla ut innan läggdags.

Restad

Igår var vi på Restad gård (där den årliga utställningen i Vänersborg hålls) och lekte med Tarzan och min systers dvärgpinscher Amy, 6 månader gammal. Soda har dittills tyckt att det går lite väl vilt till när Kiwi och Tarzan leker, men igår var nästan alla hennes farhågor bortblåsta och hon försökte leka med Tarzan flera gånger. Förövrigt fann sig nytillskottet Amy väl i den lilla flocken och var nästan lika snabb som våra vilddjur. ;)


Tarzan, Soda, Kiwi och lilla Amy.

Foto: Kristine Herrman

Fyramånadersvalpen

Idag blir Soda hela fyra månader gammal! Hon växer så att det knakar och blir större och smartare för var dag som går. :) I torsdags klarade hon för första gången av att hoppa upp i soffan själv. Det klarade Kiwi av vid betydligt lägre ålder, och vid sin fyramånadersdag så hade hon redan hunnit tappa tre framtänder. Vi tittar i Sodas mun nästan varje dag, men alla mjölktänderna sitter fortfarande kvar. :/

När det gäller höjd och vikt på våra prínsessor så är det väldigt jämna i sina tillväxtfaser. Det ska bli väldigt spännande att se hur stor Soda blir till slut. Hon har en äldre helbror, som är liten för att vara hane - men om hon tänker fortsätta följa Kiwis tillväxtkurva så lär hon sluta på dryga 37cm.

Rapport

Nu har det varit tyst från oss i över en månad, så det är dags att ge lite livstecken. ;)

Soda växer (äter
och kissar också för den delen) som en häst, numera väger hon över 3kg. Förra veckan lärde hon sig äntligen att gå nerför trappan till övervåningen själv. :) Uppför har hon kunnat gå länge men nedför har det varit värre med.

Våra flickor blir
alltmer sammansvetsade för var dag som går. De har alltid ätit i samma skål och nu har Kiwi äntligen börjat låta Soda sova tätt intill henne, eller varför inte ovanpå henne? ;) 97% av deras gemensamma vakna tid så springs, bråkas och busas det för fullt, vilket båda verkar trivas väldigt bra med.

Förra veckan hade Soda på sig täcke för första gången. Det hela gick jättebra och hon störde sig inte ett dugg på det. Att uträtta behoven med täcket på gick galant! :) Däremot var hon lite förbryllad över att Kiwi hade ett täcke på sig. Det var tydligen helkonstigt...


Skogsråttorna.

RSS 2.0