Piercad

Idag har Kiwi varit med på vår sommarstuga på kusten och röjt ris. Hon trivde som fisken i vattnet och sprang omkring som en liten tok. :) Olyckligtvis sprang hon för nära en taggig buske och skrek till. En stund senare upptäckte vi att hon hade flera taggar i öronen. Numera är hon taggfri, men har en del småsår efter sitt öronpynt.


Kiwi med piercade öron.

Bus

Idag var det inte många på hundträffen - det var bara Aramis (golden), Felix (labbe), Milka (vit herdehund), Zack (samojed/vit herdehund) och lilla Kiwi. Lilla busråtta lekte rejält med Zack. Först fick Zack nöja sig med att springa efter Kiwi och han tog det jätteförsiktigt med henne, trots att han bara är ett och ett halvt år. Sedan fick Kiwi springa efter Zack och hans pinne, vilket passade henne mycket bättre.

Här kommer en film på busarna. De har redan lekt i en kvart när filmen spelades in, så därför har tempot blivit väldigt mycket lugnare.

Kiwi leker med Zack 2010-04-25 from Madde Herrman on Vimeo.


Dyna

Igår köpte vi en vadderad dyna till Kiwi, som hon ska få ha på balkongen istället för att vi ska släpa hennes säng fram och tillbaka. Hon blev väldigt nöjd över sin nya, fina dyna. :) Det första hon gjorde var att plocka med sig lite leksaker ut på balkongen och sedan la hon sig på dynan tillsammans med leksakerna för att sola.


Tand

Ser ni vad jag ser? En pytteliten framtand. Kiwis tredje tappade tand. :) Nu gäller det bara att hitta ett säkert ställe att förvara en så liten sak på.


Utsikt

Så här har Kiwi hållt på hela dagen. Det är tydligen jättespännande att klättra upp på soffryggen och titta ut genom fönstret. Husse och matte tycker däremot inte att det är lika kul. Nu är filten borttagen från soffryggen och vi hoppas att vi slipper vara med om att vår bustjej trillar ner därifrån.


Leksugen

Idag har Kiwi varit och hälsat på kusinen Leo och farbror Toldo. Hon försökte få igång gammelgubben Toldo att leka, men han var inte så leksugen. :/ När hon föstod att han inte ville leka, så försökte hon få den tama hönan Pompis att leka istället. Om inte Toldo ville leka, så ville Pompis ännu mindre leka...


Leo, Kiwi och Toldo.


Kiwi försöker leka med gamle Toldo.Hon försöker även att springa, så att han ska haka på.


Leo med den tama hönan Pompis på ryggen.


Kiwi försöker sig på att leka med Pompis också.


Rastlös

Igår när det var dags att gå och lägga sig, så kunde Kiwi inte slappna av alls. Hon sprang upp ur sängen, tillbaka till sängen - för att sedan springa upp igen. Hon var jätterastlös och kunde inte ligga still för fem öre. Fick följa med det lilla livet upp, för att se vad det var som bekymrade henne så.

Väl uppe visade det sig att det var påskägget som gjorde henne tossig. Vi har nämligen ett 40-cms ägg som det fortfarande finns godis i. I vanliga fall (när ingen äter ur det) så står det på en högtalare vid tvn, men igår stod det fortfarande framme på vardagsrumsbordet. Lilla Kiwi brukar sno godisar ur ägget om locket är av och det står obevakat. Igår kunde hon tydligen inte få ro att somna eftersom ägget stod framme - visserligen med locket på - men är man en godistjuv så är man. ;)


Ett vanligt ägg till vänster och vårt monsterägg till höger.


Snygging

Man kan iaf inte påstå att Råttsson hade sin snyggaste stund förut idag... :P


Tänder

Idag har Kiwi blivit ännu lite större, för hon har tappat sina två första tänder. Mitt i underkäken kan man numera skåda en liten glugg.

Hundträff

Idag har Kiwi varit med på en hundträff. Varje söndag klockan tio så samlas en massa mattar, hussar och hundar nere på Restad gård för att umgås och leka. Hundgänget består till 95% av goldens, labbar, osv, så Kiwi var utan tvekan yngst, minst och lättast - men det gick väldigt bra ändå. Lillråttan lekte med de stora hundarna och tog för sig. :)


Zack, Hilma, Charlie, Nora, Osma och Kiwi.


Freddie, Kiwi och bjässen Charlie.

Spel

Just nu är vi hemma hos mina föräldrar och hälsar på. Passar samtidigt på att ta med mig några hundspel (Nina Ottosson) hem. Kiwi fick prova att spela och Jasmine (york) var inte sen med att haka på. Lilla Råttsson löste klurigheterna lätt, men hade inte världens bästa koncentration.


På Dog Casino kan de spela på varsin sida.
Sedan fick Kiwi spela Dog Domino och det gick bra det också.


Busråttan


Busråttan med sin gris.

Fåglar

När vi var ute och gick, så satt det ett gäng duvor i en skogsdunge. Kiwi tittade nyfiket på dem, men gjorde ingen ansträngning i att försöka ta dem. Duvor är ju ändå de roligaste fråglarna som man kan möta, iom att de är halvtama och därför kan man komma sjukt nära dem vid en attack. ;)

Borta vid kolonilotterna satt det tre kråkor i diket och dem skulle hon minsann ta! :O Antingen så har hon storhetsvansinne eller så har hon helt fel prioriteringar som hund... för duvor är som sagt var den bästa fågeln man kan jaga. Nämnas bör väl att man ska undvika att jaga kanadagäss, svanar och skrikiga måsar.

Vansinne

Idag har busråttan nästan drivit oss till vansinne. Hon låg och sov ute i solen på balkongen en timme mitt på dagen och när hon vaknade gick vi en långpromenad (eller åtminstone en lång promenad för en liten hundunge) runt Holmängen längs med vattnet, för då kan hon träna på att vara lös utan att riskera något.  :) Kiwi tyckte att det var jättekul, särskilt när vi genade genom en gammal kohage - för då passade hon på att springa järnet i ett par stora cirklar.

Vi gick ungefär fem kilometer och var ute i drygt en timme. Med tanke på att hon var nyvaken så borde hon ha varit ganska kissenödig, men vi noterade inte att hon kissade en enda gång - men visst borde hon ha gjort det (iaf i teorin)? Hursomhelst så kom vi hem till slut igen och det första råttan gör är att rusa in i vardagsrummet och kissa på vår enda mattan, som dessutom är för stor för att kunna tvättas i en tvättmaskin! :( Fy bubblan är allt vi har att säga.

Kiwifilm #8 - bryggan

På väg tillbaka från bryggan gick den nydoppade Kiwi fel och hamnade på klippan som bryggan ligger på. Hon förstod inte riktigt att hon skulle gå upp igen på bryggan, utan sprang omkring och försökte ta sig till oss andra, som redan stod på bryggan.
 

Kiwi under bryggan 2010-04-09 from Madde Herrman on Vimeo.

Till slut valde hon vägen genom det grunda vattnet, och vad gjorde det - hon var ju redan genomvåt.

Kiwi springer i vattnet 2010-04-09 from Madde Herrman on Vimeo.


Stranden

Idag har Kiwi varit på Gaddesanna och sprungit i sanden. Hon tyckte att det var jätteskoj och sprang för fulla muggar, tills hon gick för nära kanten på en klippa och trillade i det iskalla vattnet. :/ Efter det ville hon bara åka hem.


Så här stor (eller liten) är Kiwi just nu!


Sand på nosen.


En nydoppad hund. Som tur är, så torkar en så tunn päls väldigt fort. :)


Knasigt

Hittade den här lite knasiga bilden, på Smilla och Kiwi, på datorn.


Kiwifilm #7 - matsugen

Kiwi vill ha mat 2010-04-08 from Madde Herrman on Vimeo.


Större

Kiwi växer och blir bara större och större. Numera är hon hela 30cm hög och vi hoppas innerligt att hon inte växer mer än max sju centimeter till. ;) Hennes vikt ligger på 3,1kg. Hon är även så stor att hon har börjat äta mat tre gånger om dagen, istället för att ha fri tillgång till foder.

Dessutom har hon slutat gå upp mitt i natten. :) När husse jobbar och det är dags för matte att gå till jobbet vid klockan tre, så ligger Kiwi mer än gärna kvar under täcket och sussar alldeles ensam.

Oj, oj, oj. Nu börjar hon verkligen att bli stor. :) Saknas gör bara att hon tappar tänder - vilket borde ske inom en månad - och att hon börjar löpa, för då är hon verkligen stora tjejen.


Nytt

Idag har Kiwi gjort två saker som hon aldrig har lyckats med tidigare.

1.
Hon både bajsade och kissade under samma promenad. Hittills har hon bara klarat av att göra det ena eller det andra.

2.
Hon gick nedför en trappa med sju trappsteg. Tidigare har hon varit väldit duktig på att gå uppför trappor, men när hon ska gå nedför dem brukar det sluta med att hon ger upp och sätter sig så här istället.


Klädsel

Idag fick Kiwi klä på sig själv. Hon valde att gå klädd i en tjusig plastpåse från HM. I sin utstyrsel kunde hon tom utan bekymmer hoppa upp i soffan.

Omdöme:
Funktionalitet: * * *
Nyskapande: * * * * *
Prisvänlighet:  * * * * *
Miljövänlighet: * *
Hållbarhet: * *
Totalt: 17 av 25
Borttappad

Idag, när vi var ute på landet, och bytte däck på bilen så försvann Kiwi. Helt plötsligt var hon puts väck och kom inte alls när man ropade. Det var som tur var inte nära till någon trafikerad väg, men huset där vi befann oss ligger alldeles intill Vänern och bredvid en skog. Med andra ord, så hade vad som helst kunnat hända Kiwi - hon kunde ha gått igenom isen eller så hade en rovfågel eller räv kunnat tagit henne. :O

Vi letade och
letade. Till slut hittade vi henne och hon var inte det minsta glad över att ha blivit hittad. Hon verkade inte vara ett dugg ledsen över att vara borttappad eller bekymrad över att hon hade rymt iväg. Hon hade nämligen lommat iväg till hästhagen med ett jätteberg av gödsel (det är lösdrift där och hästarna bajsar vanligtvis i en speciell hög utanför vindskyddet). Kiwi stod på toppen av gödselberg och åt för fulla muggar. Det var nästan så att hon blev besviken när vi kom för att hämta henne.


Öron

Kiwis öron har just nu förmågan att peka åt lite olika håll. Har väntat länge på att ta just den här bilden och fick försöka skynda mig med att ta den från andra sidan rummet - därav kvalitén.


Berget

Idag har vi varit på berget med Kiwi och gått. Tyvärr var motionsspåren fortfarande snöfyllda, så vi fick gå på lite mindre roliga vägar. :/ Trots att vi inte gick på några spännande skogsstigar, så tyckte Kiwi att det var väldigt roligt. :) Hon raceade en hel del, luktade på allt som fanns och badade tassarna lite i en sjö.


RSS 2.0