Rymmarråttan

Idag har Soda flyttat hemifrån och sedan flyttat hem igen. Lite som när Lotta på Bråkmakargatan flyttar in till tant Berg... hela dagen har Soda varit ute med mig och hjälpt till att förbereda inför flytten av vårt jordgubbsland. Helt plötsligt var hon puts väck och kom inte när jag ropade, vilkte hon alltid gör i vanliga fall. Efter tio minuter hittade jag henne under en gran i trädgården. Har ingen aning om vad hon gjorde där. Sedan gjorde hon exakt samma sak med en buske... Hmm... Vet inte om det var insekterna som fascinerade henne.

När Oscar väl hade gått upp så började vi sätta tätningslister i vår nyrenoverade glasveranda. Hundarna strosade omkring i trädgården. När vi ne kvart senare stod och begrunnade vårt blivande jordgubbsland så kommer vår nya granne över och frågar om vi har en grå liten hund.

För ett och ett halvt år sedan satte vi upp Grunnebostaket runt tomten. Marken under är inte riktigt jämn, men det har inte spelat någon roll då Kiwi aldrig någonsin gått ut vid en grop. Soda hittar fler och fler nya hål som vi sätter igen, och när hon väl går utanför staketet så brukar hon bara gå ut och ställa sig på ett gärde för att sedan komma som ett skott när man ropar. Idag hade grannen tydligen fått syn på henne på gärdet och ropat. Glad i hågen sprang Soda dit för fulla muggar.

Grannen och hans fru hade blivit väldigt oroliga över Soda. De hade aldrig sett en sådan hund i närheten förut och men tanke på hur smal den var så måste den ha varit på rymmen länge och hur långt kan den tänkas ha gått eftersom den var så mager och de aldrig har sett någon sådan hund i närområdet? Lyckligtvis anade en annan granne att det var vår råtta som var på rymmen.

När jag hämtade hem Soda så hade de matat henne med kattmat - för hon måste ha varit på rymmen länge pga hullet och behövde nog lite mat. Soda blev glad över att se mig, men hade det väldigt bra hos sina nya vänner eftersom de hade en jätterolig kattkompis som hon lekte med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0