Otur

Som det nämndes i inläggen under, så har hundarna varit med oss på semester. Från stugan skulle vi gå ner till badviken och gick på en stig längst med vattnet. Först Oscar, sedan jag och sist hundarna. Soda (som alltid har raketer i rumpan) sprang förbi oss alla, precis där man kommer till ett parti som passerar över en spång. Soda har totalvägrat gå över spången och passerade oss alla på sidan av spången, som vi just skulle gå över. Precis då ser Oscar att det ligger en huggorm på spången och solar!

Sonika står jag, Oscar och Kiwi på ena sidan av spången och Soda på den andra. Mitt i alltihopa ligger det en irriterad huggorm. Lyckligtvis har Soda blivit så stor och duktig att hon lugnt (men väldigt undrandes) kunde stå kvar på anda sidan av ormen/spången och kommenderas uppför den stora slänten.

Promenaden ner mot vattnet fortsätter på en traktorväg uppe på en äng. Nästan nere vid vattnet skriker Kiwi till och blir mer eller mindre tokig. Lilla Råttsson har trampat i ett jordgetingbo! :( Lyckligtvis hann hon inte reta upp dem alltför mycket, utan undkommer med ett stick på nosen och ett ovanför armbågen. Nossticket svullnar inom loppet av ett par minuter upp till storleken av en femtioöring med en krater i mitten. Muskeln ovanför frambenen blir till nästan tredubbla storleken.

Efter ett par timmar har svullnaderna lagt sig, men Kiwi är halt på frambenet och öm på sina ställen. Dagen efter är hon mer eller mindre återställd. :) Typiskt att när vi undvek huggormen så trampas det i ett jordgetingbo istället, men hellre det än att åka akut till veterinären med en huggormsbiten råtta...


Tjejerna släcker törsten på vägen hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0