Debutant

Igår var det dags för Soda att göra sin uställningsdebut, på Boxerklubbens valputställning på Åby travbana. Med följde Kiwi, min syster och hennes dvärgpinscher Amy - som också skulle göra sin utställningsdebut.

Först ut var Amy, som gick fint och stod bra, men tyckte att det var läskigt att stå på bordet. Hon fick en bra bedömning och tyckte faktiskt inte att det var så konstigt att vara i en totohall fullt med människor och hundar. Kiwi tyckte som vanligt att det var pest att vara på utställning och Soda tyckte att det var trångt och att det fanns väldigt många läskiga hundar.

När vi varit på utställningen i fyra timmar så var det äntligen dags för Soda att gå in i ringen. :) Hon traskade på bra, utan onödiga skutt, men tyckte att publiksidan var lite läskig. Uppe på bordet stod hon som ett ljus och domaren blev en aning chockerad när hon fick veta att Soda bara var fyra månader gammal, följdfrågan blev då hur mycket vi hade tränat henne inför det här. Om sanningen ska fram så har vi totalt missat att miljöträna vår råtta. För två veckor sedan gick hon för första gången på asfalt... sedan har hon faktiskt aldrig varit med på någon marknad eller vid något besök i djuraffären. Stor miss! :O Hursomhelst, gick hon med fyra tassar i marken och hon överöste inte domaren med pussar och karateslag. Hon höll sig bra i skinnet mao. ;)

Sodas kritik:
"Utmärkt typ och helhet, ultrafeminim tik med utmärkta proportioner. Synnerligen vackert huvud och uttryck. Bra bett, välburna öron, fin överlinje, välansatt svans, bra front och bröstkorg. Elegant underlinje, välvinklad, mycket vacker päls med tilltalande färg. Rör sig vägvinnande med självförtroende och utstrålning. Supertemperament! Välvisad!"
Domare var Lisa Molin.

Domaren blev väldigt förtjust i Soda och gav henne ett hp. :) Sedan var det dags för vår bråkråtta att kliva in i ringen igen för att konkurrera om bästa tik. Soda gick lite vingligt, men stod jättestill och jättefint, och blev slutligen bästa tik! :D  Inte illa för en debutant i konkurrens med utställningsvana ettåringar. ;) Sedan fick hon möta en ettårig utställningsvan hane och blev ändå BIR! :) Vår duktiga lilla Soda. :) Domaren lovordade Soda och trodde att hon skulle bli farlig i utställningsringarna till våren. :) Roligt att det faktiskt finns lite fason och hopp för vår, till vardags väldigt bråkiga, råtta. :)

Hemma hos oss, sover alltid Soda middag och hon kissar vanligtvis med två timmars mellanrum på dagen och på natten vaknar hon var tredje timme för att kissa. Under utställningsdag höll hon sig från kl sju på morgonen till kl tre på eftermiddag. Oerhört konstigt med tanke på att hon alltid kissar så fort hon är kissenödig. Efter sex och en halv timme på utställningen så var det dags för BIG. Soda fick kliva in i ringen igen tillsammans med fem äldre hundar, som skulle göra upp om fyra placeringar. Plötsligt stod det klart att Soda skulle vara en av dem fyra och med kommentaren "nu är hon allt väldigt trött", så fick Soda nöja sig med en fjärdeplacering. :)


Här är Soda uppställd av sig själv, med helt okej överlinje och vinklar, tänk bara
bort det "felaktiga", bortre bakbenet. ;) Behöver vi ens nämna att det är en kraftig
tjej på snart 5 månader med 35 cms manke och redan 5 kg tung? :O


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0