Pris

Idag var det den sista ringträningen och även den här gången så var mätstickan obortglömd av den som handhar den. :/ Dessutom var det ingen vanlig ringträning, utan en tävlingsringträning och Kiwi var en av dem som vann pris! :)

Först delades hundarna upp i två ringar - en med de som var över tolv månader och en ring med de som var yngre än tolv månader (Kiwi var yngst av alla hundarna även idag). Sedan fick de gå ett varv och bedömdes sedan utifrån handlingen och uppförandet. Här kommer Kiwis kritik:
"Femmånaders valp som har fin kontakt med sin matte och bra kontakt vid rörelse, men tycker att det är lite kallt idag och vill inte visa sig från sin bästa sida. Kontakten finns definitivt och blir bättre med tiden."

Bra och rättvis kritik, då det hade regnat hela dagen och var kyligt och rått ute - inte direkt något bra väder för en spinkig IG. Hur som helst så fick alla hundar visa upp sig tillsammans och sedan ställa upp sig snyggt. En efter en blev de avtackade och Kiwi placerade sig som den femte bäst visade hunden av totalt elva stycken. :) Vann över henne gjorde bara äldre hundar (alaskan malamute 10,5 mån, flatcoated retriver 11 mån, sheltie 7 mån och en am staff på 9 mån) som dessutom redan var utställningsvana och vår lilla råtta har ju inte ens debuterat än. Det bådar helt klart gott inför framtiden.

De fem bästa hundarna fick pris och fina lovord. Kiwi vann en repknut och var väldigt glad över sin vinst! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0